" />
Utorak, Maj 26, 2020
Banner Top

Zbog nestabilne vremenske situacije i lokalnih padavina, upozorava se na mjestimično mokar ili vlažan kolovoz i preporučuje opreznija vožnja.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, u toku su radovi na rekonstrukciji mosta preko rijeke Vrbas, zbog čega je saobraćaj teretnih vozila preusmjeren na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa, dok  putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Sanacioni radovi izvode se i na autoputu A-1 na dionicama Sarajevo zapad-Lepenica i Visoko-Kakanj, kao i na magistralnim putevima M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj i M-16.1 Klašnice-Prnjavor.

Zbog radova na obnovi i sanaciji kolovoza od 06 do 18 sati obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu R-445 od silaska sa autoputa A-1 u Kaknju do kružne raskrsnice u Kaknju. Za vrijeme obustave alternativni pravci su:

– za putnička vozila: silazak sa A-1 u Kaknju-željeznička stanica-industrijska cesta do kružnog toka,

– za teretna vozila i autobuse iz pravca Sarajeva: autoput A-1 isključenje Visoko-regionalni putevi R-445 i R-443 do kružnog toka u Kaknju,

– za teretna vozila i autobuse iz pravca Zenice: magistralni put M-17/M-5 Zenica-Bilješevo-regionalni put R-445 Bilješevo-Kakanj ili autoput A-1 isključenje Papratnica-regionalni put R-445 Kakanj.

Zbog radova na rekonstrukciji mosta preko rijeke Usore, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-474 Jelah-Piljužići. Alternativni pravac je Jelah Polje-Sivša-Tešanjka-Jelah, dok vozila do 7,5 t. mogu koristiti i pravac Jelah Polje-Kalošević-Jelah.

Na regionalnom putu R-445 Lješevo-Visoko, zbog radova na rekonstrukciji vozila saobraćaju usporeno u vremenskom periodu od 07 do 19 sati.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz naše zemlje na GP Bosanska Gradiška, dok se na ostalim graničnim prijelazima ne čeka duže od 30 minuta.

Zbog minerskih radova na gradilištu u Hrvatskoj, danas će od 15 do 17 sati doći do obustave saobraćaja u trajanju od 20 do 30 minuta na GP Ivanica-Gornji Brgat.

Napominju se vozači da je zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Facebook Comments
Tags: ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS