Srijeda, April 1, 2020
Banner Top
Zastupnik Jusić ponovo na meti FEJK medija (FOTO)

Otkako je počela era Donalda Trumpa, počeo je i termin FEJK NEWS kojim je američki predsjednik okarakterisao čak i neke velike američke medijske kuće. A šta bi onda tek rekao za neke bijedne i mizerne Facebook stranice i web portale iza kojih se kriju informatičari bez dana iskustva u medijima?

Svu gorčinu postojanja FEJK stranica i portala na svojoj koži je osjetio Nivest Jusić zastupnik u Skupštini Unsko-sanskog kantona i to ne jednom, već dva puta! Malo je bilo plaćenim botovima da jednom kidišu na ovog odvažnog Bužimljana koji ima stav i zna ga pokazati kada treba, ne ustuknjujući ni pred kim, pa su to uradili ponovo.

Trump je u pravu kada kaže FEJK VIJESTI

Ovaj put su pustili fejk vijest da Nisvet Jusić glasajući za Budžet Unsko-sanskog kantona koji je danas usvojen sa 17 glasova, ustvari podržava projekte Fikreta Abdića Babe, osuđenog ratnog zločinca i čovjeka kojeg više niko u Krajini ne smatra vrijednim pomena, ali eto ovim stranicama i portalima je izgleda on jako bitan u vrijeme kada premijer i zastupnici gledaju kako da sačuvaju kanton od rapidnog širenja pandemije korona virusa.

Patriotizam je unosno zanimanje

Jedno od najisplatljivijih zanimanja danas u BiH jeste patriotizam. Uvijek se i po nekom nepisanom pravilu iza pozivanja na patriotizam krije neki drugi cilj i interes. Teško da se nećete složiti sa južnoafričkim piscem Vilijemom Plomerom. On je nesumnjivo u pravu kad kaže „Patriotizam je posljednje utočište za skulptore“. Bez njega bi mnogi vajari ostali bez hljeba, a brojni trgovi bez statua.

Izgleda da je unosno baviti se patriotizmom i pozivati se na njega. Očito da se taj posao dobro plaća? O svemu prethodno rečenom zastupnik Jusić se oglasio na svom Facebook profilu:

Ja ću javno sa svog profila iznositi činjenice, a plaćeni botovi (lažni profili dobro plaćenih kukavica) će opet lažnim konstrukcijama zloupotrebljavati naivne korisnike društvenih mreža i pokušati dovesti ih u zabludu. Žao mi je što ni pandemija COVID-19 nije ohladila usijane glave koje od svega prave politiku.

Napisao je između ostalog Jusić.

Ja ću javno sa svog profila iznositi činjenice, a plaćeni botovi (lažni profili dobro plaćenih kukavica) će opet lažnim…

Posted by Nisvet Jusic on Ponedjeljak, 23. March 2020.
Tags: ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS