Utorak, Juni 2, 2020
Banner Top
Zašto koalicija SDA-POMAK nije smijenila Alena Zulića (SDP)

Prošlo je više od 6 mjeseci otkako su SDA Bihać i POMAK Šuhreta Fazlića potpisali koalicioni sporazum o zajedničkom političkom nastupu, vješto upakovanom u političko-ekonomsku platformu “10 projekata za Bihać“. Sporazum je podrazumijevao zajedničko formiranje vlasti u Bihaću, što je i učinjeno, ali još uvijek nije u potpunosti realizirano.

Naime, prema dogovoru ove dvije stranke, formiranjem nove većine u Gradskom vijeću Grada Bihaća, treba se realizirati i preraspodjela pozicija u upravnim, nadzornim i skupštinskim tijelima gradskih institucija i preduzeća. Međutim, taj dio je samo djelimično ostvaren smijenom direktora JP Vodovod Bihać (iako treba naglasiti da je Felić sam podnio ostavku prije nego se uopće i razmatrala njegova smjena), JP Stanouprave Bihać i Gradske galerije Bihać (također sam podnio ostavku a na to mjesto imenovan v.d. Nermin Delić suprug Šeherzade Delić iz Naše stranke).

Svi ostali direktori su preživjeli koaliciju SDA-POMAK među kojima i Alen Zulić direktor Kulturnog centra Bihać, koji je aktuelni predsjednik Gradske organizacije SDP Bihać. Zašto je Zulić preživio razlaz SDP-a i POMAK mnogima u SDA nije jasno kada se zna da SDP na kantonalnom nivou ne želi sa SDA praviti nikakvu koaliciju, a također nije jasno ni članovima SDP-a Bihać među kojima je i Enes Žerić koji ima vlastito objašnjenje u vezi s tom situacijom.

Facebook Comments
Tags: , ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS