" />
Petak, Novembar 22, 2019
Banner Top
Zaspali u stanovima, probudili se u hotelu!

Nakon što je Zenica postala regionalni hit po kući na zgradi u naselju Jalija, proteklih dana navidjelo je izašla nova nesvakidašnja senzacija – hotel usred stambene zgrade. 

Zeničani su doslovce zaspali u svojim stanovima, a sutradan se probudili u hotelu!? Mnogi građani Zenice ostali su u čudu kad su uočili da je na zgradi u Školskoj ulici, osvanuo natpis hotela, i to sa četiri zvjezdice. 

Nedugo zatim pojavile su se informacije da je u okviru stambene zgrade napravljen butik hotel “Carpe Diem”, a nikome nije jasno kako se mogla dobiti dozvola da se jedan ovakav projekt realizira u stambenoj zgradi. 

Brojni stanari protive se otvorenju hotela. Prema riječima Sahide Babić, predsjednice Kućnog savjeta, niko nije saglasan s tim.

– Žalosno je da nam niko nije ni tražio saglasnost, što se, prema zakonu, moralo uraditi. Angažirali smo advokata i sada se vodi spor protiv firme koja je otvorila hotel – kaže Babić.

Kako saznajemo, upravo zbog sudskog spora, investitor još nije dobio upotrebnu dozvolu.

Devet soba i šahovski klub

Babić napominje da je apsolutno mimo svih zakona da hotel bude u okviru stambenog objekta.

– Nemoguće je već sada živjeti u stanovima i već imamo određenih problema. Hotel je na većini prvog sprata, a navodno ima devet soba, gdje je smješten i šahovski klub. Stanujem odmah iznad i nije nimalo prijatno. Još je 12 stanova u zgradi – pojašnjava Babić.

Tags: , ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS