" />
Petak, Oktobar 18, 2019
Banner Top

Akademska zajednica Unsko-sanskog kantona ušla u najdublju šutnju do sada. Potvrđuje to sve veći broj uhljebljavanja na bihaćkom Univerzitetu, a sve manje ideja, planova, strategija i projekata u vezi sa unapređenjem postojećih studijskih programa i kvalitete obrazovanja na ovoj visokoškolskoj instituciji općenito.

Politika je veliko zlo i gdje se ona uplete, spojena sa opasnim motivom koristoljublja, rezultati bivaju pogubni. Upravo se to desilo i još uvijek dešava, nažalost, na bihaćkom Univerzitetu, kojeg vode ljudi koji, čini se, ne misle puno o njegovoj budućnosti, perspektivi i opstanku, već samo o tome kako da što više iskorite najmlađi državni univerzitet u Bosni i Hercegovini.

U proteklih nekoliko mjeseci javnost u Kantonu broj 1 bila je svjedokom različitih napisa o aferama koje su se dešavale na bihaćkom Univerzitetu. A već od prije je poznato da u pravilu, propali politički kadrovi uvijek na kraju završe uhljebljeni na nekom od fakulteta ove visokoškolske ustanove u Bihaću.

U proteklih nekoliko dana, aktuelna su uhljebljavanja i sinova pojedinih profesora. Do kada će se krašiti etika i čast akademske zajednice vršeći nepotizam i korupciju na Univerzitetu Bihać, pakujući sve to u zakonske okvire (a papir sve trpi) vrijeme će pokazati.

Ali već sad nije teško dokučiti da će to tako ići sve dok se u potpunosti ne uruši kredibilitet bihaćkog Univerziteta i rastjeraju svi budući potencionalni interesanti koji bi mogli upisati neki od studija na postojećim bihaćkim fakultetima.

Tags: , , ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS