" />
Srijeda, Oktobar 23, 2019
Banner Top
VUČIĆEV DEŽURNI GALAMDŽIJA NA APARATIMA: „Neće nama ambasador Njemačke pričati šta je genocid, srpski narod je preživio genocid, nije ga počinio…”

Ambasador Njemačke u Beogradu Thomas Schieb izjavio je da je stav Njemačke i ostalih članica Evropske unije da je u Srebrenici 1995. godine počinjen genocid i da očekuje i od Srbije da zauzme takav stav, prenosi Slobodna Bosna

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin je reagirajući na izjavu njemačkog ambasadora u Srbiji Thomasa Schieba da se u Srebenici desio genocid, kazao da ne pristaje da ambasador Njemačke govori Srbima šta da misle i rade, a posebno da im govori šta je genocid, prenijele su “Večerenje novosti”.

“Poslije iskustva iz dva svjetska rata, ne pristaje ambasadoru Njemačke da govori Srbima šta treba da rade i misle, a posebno ne da nam govori šta je genocid”, rekao je Vulin.

Srbijanski ministar je ocijenio da je srpski narod preživio, a ne počinio genocid. “Srpski narod je preživio genocid, nije ga počinio, a to mnogo veći narodi ne mogu da kažu za sebe”, rekao je Vulin.

Tags: ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS