" />
Ponedjeljak, Juni 1, 2020
Banner Top

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, povodom mišljenja SPC o Kosovu, da nije očekivao drugi stav, da će ga poštovati, ali i naveo da je neophodno da Srbi suoče sa realnošću.

Sveti arhijerejski Sabor SPC saopštio je danas da je na godišnjem zasedanju u Beogradu potvrđen “jednoglasan i nedvosmislen” stav da Kosovo i Metohija predstavlja sastavni dio suverene teritorije Srbije, piše “Blic.rs“.

Za SPC je neprihvatljiva bilo kakva izmjena statusa Kosova, koja vodi ili priznanju Kosova kao nezavisne države ili bilo kojoj varijanti teritorijalne podele, bez koje nije moguće razgraničenje.

Vučić je kazao da na sjednicu Sabora nije došao da nešto traži, već da odgovara na pitanja članova SPC, i da nije došao da se krije iza njihovih mantija.

Moje je da vodim dogovornu politiku u korist države, da vas slušam, ne kritikujem kada imate drugačiji stav, već da odgovorim na veoma odgovoran i pravi način”, otkrio je Vučić šta je rekao vladikama.

On kaže da zna protiv čega su svi u ovoj zemlji, ali je da još ni od koga nije čuo za šta su, a da ima veze sa realnošću.

Čujem samo priče da je Kačanik srce Srbije. Možete li tamo da odete i otvorite bilo kakvu srpsku instituciju? Odgovora na to pitanje nema. Čekaćemo godinama, pet miliona godina. Pošto se svi prave blesavi u Evropi, svijetu, Albanci i ovdje kod nas, i ja ću se praviti blesav. To je izgleda politika koja dobro prolazi. Praviću se blesav i ja da se odmorim svih ucjena, prijetnji i pritisaka. To što ćemo da gubimo novac, investitore, puteve, mnogo toga drugog – nemojte onda mene da pitate. To ću da kažem jer vodimo politiku ‘pravimo se blesavi’ “, poručio je on.

Dodao je da se on “jede”, jer zna da će morati ovo pitanje da rješavaju, a kasnije će to biti u mnogo goroj situaciji.

Vučić je rekao da mu je jedan od vladika rekao da mora da razumije da to mora biti njihov stav.

Ali, ti, radi dalje svoj posao, jer nam je dosta onih koji su se junačili, i izvuci maksimum za Srbiju i Srbe”, prenio je Vučić riječi vladike.

Ističe da Srbi vole da žive u sopstvenim mitovima.

Više od laganja bilo koga drugog, volimo da lažemo sami sebe. To je naš najomiljeniji sport. Ja u tome neću da učestvujem. Stav SPC poštujem, razumio sam ga prije godinu, dvije, tri, i razumiću ga za pet godina”, zaključio je Vučić.

Facebook Comments
Tags: ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS