" />
Petak, August 23, 2019
Banner Top
Vrijeme: U BiH jutros oblačno

U Bosni i Hercegovini jutros je pretežno oblačno vrijeme. Lokalno pada slaba kiša. Sunčanije je na jugu i jugoistoku Hercegovine.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati: Bjelašnica 2, Ivan-sedlo i Sokolac 8, Bihać, Bugojno, Jajce, Livno, Prijedor i Sarajevo 11, Banja Luka, Drvar i Sanski Most 12, Gradačac, Grude i Trebinje 13, Doboj, Mostar, Srebrenica i Tuzla 14, Bijeljina, Brčko i Zvornik 15,  Neum i Stolac 16 stepeni. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 945hPa, za 3hPa je iznad normale za mjesec maj i ne mijenja se. 

Danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Više sunčanog vremena će biti na jugu BiH. U većem dijelu BiH su mogući lokalni pljuskovi ili slaba kiša. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19, a na jugu BiH do 23 stepena.

U Sarajevu će biti oblačno. Od sredine dana prema večernjim satima povremeno su mogući pljuskovi. Najviša dnevna temperatura iznosit će oko 17 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Tags: ,

Related Article