" />
Srijeda, Februar 19, 2020
Banner Top
Vlada USK pomaže rad udruženja „Srce za djecu koja boluju od raka“

Premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić upriličio je danas, u Bihaću, prijem za predstavnike udruženja „Srce za djecu koja boluju od raka“. Fikreta Kubata, predsjednika ovog udruženja i njegove saradnike sa premijerom Ružnićem, dočekali su i ministrica zdravstva Nermina Ćemalović, zastupnica u Skupštini USK Ilda Alibegović i direktor Kantonalne bolnice Hajrudin Havić, piše portal Bišćani.net

Razgovarali su o aktivnostima Udruženja koje u Roditeljskoj kući u Sarajevu pruža pomoć velikom broju djece i njihovim porodicama za vrijeme liječenja u Sarajevu. Nažalost, veliki broj djece koja su korisnici usluga dolati upravo sa područja Unsko-sanskog kantona. Udruženja „Srce za djecu koja boluju od raka“ pomaže oboljeloj djeci i roditeljima osiguravajući aktivnu, trajnu i cjelovitu podršku djeci oboljeloj od raka i njihovim najbližima.

Udruženje „Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH“ osnovano je u aprilu 2003. godine. Od inicijalne ideje neformalne grupe roditelja i prijatelja djece oboljele od raka, izraslo je u respektabilnu organizaciju koja broji više od 400 članova i koja je postala sinonim za borbu protiv raka kod djece u BiH. Djeci oboljeloj od raka i njihovim porodicama pružaju smještaj, hranu i psihosocijalnu podršku; organiziraju godišnje rehabilitacione kampove i pomažu s nabavkom lijekova, medicinske opreme i tretmanima u inostranstvu.

Vlada USK u prošloj je godini uključila se u sufinansiranje rada Udruženja sa 20 000 KM, a taj je iznos u ovoj godini, na prijedlog zastupnice Alibegović, povećan na 40 000 KM.

Tags: , ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS