Petak, Oktobar 18, 2019
Banner Top
Vjetar rušio stabla, stradao krov škole na Ilidži, u Butmiru uništen automobil.

Jak vjetar u toku noći sa subote na nedjelju uzrokovao je rušenje stabala u Sarajevu, oštećeni su krovovi , počupani saobraćajni znaci. Ekipe preduzeća “Park” specijalizovane za uklanjanje i sječu stabala već nekoliko sati su na terenu.

U saradnji sa policijskim stanicama pojedinih općina i na njihov poziv ekipe “Park”-a opremljene autokorpama i radnom snagom osposobljenom za ovakve poslove rade na sječi polomljenih dijelova stabala i njihovom uklanjanju sa saobraćajnica, pristupnih puteva i slično.

Na Dobrinji, u ulici Šefika Dorića, tokom noći vjetar je polomio stablo smrče, koje je u potpunosti zatvorilo pristupne puteve do stambenih objekata, garaža, a nakon policijskog uviđaja ekipa “Park”- pomoću motornih pila i mehanizacije uklonila je dijelove polomljenog stabla i oslobodila prolaz građanima i automobilima.

Sličnu intervenciju ekipa “Park”- a imala je i na saobraćajnici prema Trebeviću, gdje je usljed jakog vjetra stablo palo na kolovoz i zaustavilo odvijanje saobraćaja. Intervencija je obavljena uspješno, porušeno stablo je uklonjeno i saobraćaj prema Trebeviću je normaliziran.

Ekipe preduzeća “Park” intervenisale su i u naseljima Lužani i Otes na Ilidži, gdje je također usljed jakog nevremena došlo do obrušavanja dva stabla.

U Butmirskoj cesti vjetar polomio dva stabla platana, a čeka se da pripadnici PU Ilidža završe uviđaj, jer je tom prilikom oštećen jedan automobil, te će ekipa “Park”-a nakon toga pristupiti sječi i uklanjanju polomljenih stabala koja su pala na saobraćajnicu.

Ekipe “Park”-a bez obzira na jaku kišu koja pada i vremenske uslove ostat će i dalje na terenu i obaviti sve intervencije, zajedno sa pripadnicima policijskih uprava ili civilne zaštite, saopćeno je iz ovog komunalnog preduzeća.

Ujedno su uputili i apel građanima da kada su ovakve vremenske prilike povedu više računa o mjestima gdje parkiraju svoje automobile, s jedne strane zato što njihova vozila mogu biti oštećena ukoliko su parkirana u blizini stabala, kao i zbog toga što parkirani automobili otežavaju pristup i intervencije ekipi “Park” -a pomoću mehanizacije na terenu ukoliko je došlo do obrušavanja stabla – saopćili su iz “Parka”.

Tags: , , ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS