" />
Subota, Juli 20, 2019
Banner Top
Više od 8.000 Podrinjaca na najvećem iftaru u Konjević-Polju (FOTO)

Nekoliko hiljada postača okupilo se sinoć u Konjević-Polju na trećem iftaru ”Bošnjaci na Drini”, koji u ovom mjestu organizira Udruženje građana ”Podrinje”.

Riječ je o jednom od najvećih iftara u našoj zemlji, koji svake godine u ovo bratunačko mjesto privuče goste iz svih krajeva Bosne i Hercegovine. Iftar je prilika da se na jednom mjestu okupe i Bošnjaci Podrinja, koji su tokom agresije na našu zemlju raseljeni širom svijeta.

Prema procjenama organizatora, u Konjević-Polju iftarilo je više os 8.000 postača. Kako se i očekivalo, organizacija iftara, koju je ove godine pomogla i Vlada Tuzlanskog kantona, bila je na visini zadatka. Postačima na Drini pridružili su se i proslavljeni bh. nogometaš Vedad Ibišević. Za postače je zaklano i pet bikova.

– Osnovna poruka iftara jeste da trebamo podržati ljude u Podrinju, da moramo svi raditi na tome kako bismo ojačali Podrinje. Ako ova brana bude jaka, siguran sam da Bosna i Hercegovina neće biti poplavljena. Trebamo se svi založiti da ojačamo ovu branu, da budemo jedinstveni, da ne dozvolimo da ovaj iftar prijeđe u bilo kakve političke svrhe, da ne služi za promoviranje pojedinaca, jer ovaj iftar pripada postačima – poručio je u izjavi za ”Avaz” predsjednik Udruženja građana ”Podrinje” Azmir Husić.

Tags: , ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS