" />
Petak, Juni 5, 2020
Banner Top

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da se zalaže za razgraničenje s kosovskim Albancima, i to što prije.

– Kada utvrdimo gdje je linija, moći ćemo i da je branimo – kazao je.

U intervjuu za “Novosti” istakao je da je u pitanju njegov lični stav o načinu za rješavanje kosovskog pitanja, a ne stav Aleksandra Vučića, Vlade ili Skupštine.

– Nesporan je zločin koji je učinjen prema našoj zemlji i narodu, ali sada je na nama hoćemo li imati hrabrosti i snage da se već jednom okupimo, ujedinimo i pokušamo da riješimo srpsko nacionalno pitanje – kaže Vulin.

On upozorava i da “velika Albanija dolazi”, a pitanje je kako će uspjeti da je zaustave.

– Velika Albanija se već formirala, samo je pitanje koliko dijelova drugih država će zahvatiti. Ulaskom Sjeverne Makedonije u NATO svi Albanci sa izuzetkom dvije općine u centralnoj Srbiji, živjet će u jedinstvenom sigurnosnom i političkom prostoru u okviru NATO-a. A životom svih Albanaca rukovodi se iz Tirane – naveo je on.

On smatra i da Aleksandar Vučić pokazuje vještinu i hrabrost koju decenijama nije pokazivao nijedan srpski državnik.

– On uspijeva da se izbori sa svim tim suprotnostima i da zadrži Srbiju na prostoru Kosova. Hrabrost Vučića da uopće radi na tome je nezabilježena. Niko prije njega nije uopće htio da se petlja s tim – naglasio je Vulin. 

Facebook Comments
Tags: ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS