" />
Srijeda, April 1, 2020
Banner Top
Vasković: “Milan Tegeltija najmaliciozniji i najrazorniji virus koji je likvidirao pravosuđe BiH”

Renomirani novinar Slobodan Vasković analizirao je rad bh. pravosuđa na svom blogu i detektovao ko je najodgovorniji za (ne)rad pravosuđa. Pročitajte u nastavku.


1.Milan Tegeltija, predsjednik VSTS, je najmaliciozniji i najrazorniji virus koji je napao pravosuđe BiH i pretvorio ga u kaljugu; Pod njegovim vođstvom kriminalizacija pravosudnih institucija eskalirala je do neslućenih razmjera; Odluke se ne donose u Sudovima, niti Tužilaštvima, već u vaninstitucionalnim centrima moći u koje je izmještena i pokopana esencija pravosuđa.


2.Privatizovanje prava i pravde moglo je izroditi i izrodilo je samo nepravdu; Presedani koji su pravljeni po pitanju odgovornosti moćnika postali su pravilo, “sudska praksa” je nesumnjiv kriminal, a incidenti su presude i tužilačke istrage koje bi se mogle okarakterisati “donešenim u skladu sa zakonom”. 


3.Pravosuđe je poslužilo za oktroisanje bezakonja, bacanje pod noge svih zakona; Sudi se i istražuje po mjeri kriminalizovanih elita, političkokleptokratskih grupacija, zločinačkih struktura, čvrsto uvezanih sa svim nivoima vlasti…


4.Tegeltija je dispečer njihovih zahtjeva; On je taj koji je na vrhu piramide zločina počinjenih pod pravosudnim svodovima, sponzorisanih iz vaninstitucionalnih centara moći, kriminalnog predznaka.


5.Paradoks je, doslovno rečeno, da su pravosudni zločini postali svakodnevnica; Šire se, brže od zvuka, po vertikali i horizontali i u potpunosti su uništili i nadu da bi nešto moglo da se promijeni.


6.Pravosuđe je spaljeno; Bezvlašće je već konfekcijski proizvod toksične močvare u koju je pretvoreno ono što se, formalno, kvalifikuje kao pravosudne institucije.


7.One postoje formalno, dok je, de fakto, riječ o najubojitijem oruđu raznoraznih zločinačkih organizacija i moćnih pojedinaca, pokvarenih političara i njihovih klijentelističkih mreža.


8.Tegeltija je Glavni režiser pravosudnih kriminalnih predstava; Opaki, opasni, brutalni, bezočni promoter svega nezakonitog i hladnokrvni asasin svega zakonitog.


9.Milan Tegeltija je profesionalni likvidator pravosuđa koji je svoj posao uradio temeljno: “Pucajući” u glavu i srce pravosudnih institucija; Svakodnevne kriminalne presude samo su “potvrđivanje” smaknutog, ubijenog, pravosuđa!!!


10.Takvo stanje je ključni uzrok sveopšte nesigurnosti i najjači generator egzodusa koji se pojačava iz dana u dan.


11.Bezakonje koje caruje, koje produkuju preko formalnih pravosudnih institucija, suštinski ključnih kriminalnih alata, njihovo je najjače oruđe kojim se lomi sve zakonito i uspostavlja nezakonito.


12.Svako ko smatra da sa Tegeltijom, koji je na vrhu pravosudne kriminalne piramide, treba sarađivati na “poboljšanju rada pravosudnih institucija” saučesnik je u učvršćivanju bezakonja; Svaka finansijska pomoć takozvanim pravosudnim institucijama je bildanje mišića kriminalcima i jačanje sila koje su razorile društvo u cjelini.
Ako to nije cilj, onda je potpuno jasno da Tegeltija mora hitno biti zaustavljen u svom varvarskom poduhvatu! 

Izvor: Blog Sloboda Vasković

Tags: ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS