" />
Subota, Juni 6, 2020
Banner Top

Sedamnaestogodišnji učenik Srednje tehničke škole grafičkih tehnologija, dizajna i multimedije Ilidža poginuo je danas nakon pada sa prozora hotela u Pragu, gdje učenici ove škole borave na ekskurziji.

Ovo je za Srpskainfo potvrdio direktor škole Fuad Durgut.

– U toku je uviđaj koji obavlja policija u Pragu nakon čega ćemo imati više informacija – dodao je Durgut.

Durgut je potvrdio da su o tragediji obaviješteni i službenici Ambasade BiH u Pragu.

No, prema informaciji koju je objavio portal Radiosarajevo, mladić inicijala A. M., sam je skočio s prozora hotela u kojem su bili smješteni učenici, što ukazuje da je riječ o samoubistvu.

Učenici ove škole krenuli su na ekskurziju u Beč, a u Austriju su stigli u subotu, dok su u nedjelju stigli u Češku, gdje se dogodila tragedija.

– Dječak je imao problema s depresijom, ali ništa nije naslučivalo da će se dogoditi tragedija. Na putovanju u Austriji i Češkoj bio je raspoložen. Uostalom, kao i svi učenici – kazao je izvor blizak rukovodstvu Srednje tehničke škole sa Ilidže za Radiosarajevo.ba.

Informaciju je potvrdio i direktor ove škole.

– Još nemamo zvaničnih informacija, istraga je u toku. Saučešće porodici i molim da se poštuje mir, kako porodice, tako i svih nas koji radimo. Posebno bih zamolio sve da dodatnih trauma poštedimo njegove roditelje – dodao je Durgut za ovaj portal.

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

Facebook Comments
Tags: ,

Related Article

No Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS