" />
Srijeda, Februar 19, 2020
Banner Top
Uz temperature do 36 stepeni, mogući pljuskovi, grmljavina i jak vjetar

Danas u Bosni umjereno ili pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz umjeren porast naoblake tokom dana.

Poslijepodne ili u večernjim satima većem dijelu Bosne sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini padavina na sjeveru i sjeveroistoku. Lokalno je moguće jače grmljavinsko nevrijeme praćeno intenzivnijim padavinama, jakim udarima vjetra i gradom. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeveroistočni, krajem dana u skretanju na jugozapadni. U Hercegovini umjeren jugozapadni vjetar, a krajem dana u skretanju na sjeverni.

Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 24, a dnevna od 27 do 33, na jugu do 36 stepeni.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne se očekuje kiša, pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura oko 16, a dnevna oko 28 stepeni.

U narednim danima, uglavnom, u poslijepodnevnim satima naoblačenje i padavine.

U utorak, 27. avgusta, u Bosni umjereno ili pretežno oblačno vrijeme sa maglom po kotlinama. U Hercegovini pretežno sučano. Poslije podne naoblačenje u većem dijelu Bosne može uvjetovati kišu, pljuskove i grmljavinu. U Hercegovini pljuskovi sa grmljavinom se očekuje na sjeveru i sjeveroistoku. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 24, a dnevna od 27 do 33, na jugu do 36 stepeni.

U srijedu, 28. avgusta, u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. U ostatku zemlje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Poslijepodne naoblačenje u većem dijelu centralne i sjeverozapadne Bosne može uvjetovati kišu, pljuskove i grmljavinu. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 25, a dnevna od 28 do 34, na jugu do 36 stepeni.

U četvrtak, 29. avgusta, sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne ponegdje u centralnim i sjeverozapadnim područjima Bosne može biti lokalnih pljuskova. Jutarnja temperatura od 16 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 28 do 34, na jugu do 36 stepeni.

Tags: ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS