Utorak, Juni 2, 2020
Banner Top
Usvajanjem budžeta USK politika SDA predvođena Šemsudinom Dedićem dotakla dno

Prije nekoliko dana usvojen je Budžet Unsko-sanskog kantona čime su definitivno otklonjene sve špekulacije oko rušenja Vlade Mustafe Ružnića i formiranje nove vlasti u Krajini, koju je trebala predvoditi SDA.

Krajiške zelene sve do nedavno predvodio je Šemsudin Dedić, aktuelni federalni ministar poljoprivrede i čovjek koji u politici pliva punih 20 godina. Iako je Mirsad Vojić formalno izabran za novog predsjednika stranke, unutar SDA mnogi smatraju da Dedić i dalje vuče sve konce iz pozadine. Bilo kako bilo, ono što je sigurna i nepobitna činjenica jeste da je u ponedjeljak 23. marta usvajanjem Budžeta od strane Skupštine Unsko-sanskog kantona udaren pečat na politiku SDA koju je (ili i dalje) predvodio Šemsudin Dedić!

Ovo je veliki poraz za SDA u Krajini jer jedino u ovom kantonu ona nije u vlasti što u potpunosti razotkriva i pokazuje Dedićevu (ne)sposobnost. Ovakva SDA koju Dedić predvodi (to nam je rekao i jedan od partnera SDA iz lijevog bloka) nije nikome privlačna ni interesantna za koaliranje, a jalovim spinovanjima preko trećerazrednih portala i FEJK Facebook stranica dodatno je otjerala od sebe i one koji su možda bili na vagi da li ići ili ne ići sa SDA u vlast.

Sve je to ogledalo političko-medijske strategije Šemsudina Dedića koju on, sa još nekoliko bliskih saradnika, vodi iz Sarajeva umjesto iz Bihaća i Krajine! SDA je usvajanjem budžeta još dublje otišla u opoziciju i izgubila i Laburiste koji su sve do nedavno bili čvrsti partner spreman da podrži novu većinu.

Facebook Comments
Tags: ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS