" />
Četvrtak, Juni 4, 2020
Banner Top

Uposlenik Radiotelevizije Bosne i Hercegovine (BHRT) pozvao je s broja telefona u vlasništvu BHRT-a redakciju portala Klix.ba i uz psovke i uvrede tražio da više ne pišemo o nezakonitom načinu naplate RTV takse putem računa za električnu energiju.

Moramo i mi od nečega živjeti, majku vam je*em. I nemojte više protiv nas pisati. Ma nosite se u tri pi*ke materine što protiv nas radite”, rekao je uposlenik BHRT-a u telefonskom pozivu redakciji portala Klix.ba, a koji je obavio putem broja mobilnog telefona u vlasništvu BHRT-a.

On se nije želio predstaviti optužujući redakciju portala Klix.ba da radi “o glavi” uposlenicima BHRT-a. Ovakva reakcija uslijedila je nakon što smo objavili tekst o tome da već dvije godine Elektroprivreda BiH nezakonito naplaćuje RTV taksu od građana.

Uposlenik BHRT-a smatra da je sve u objavljenom tekstu netočno i da mediji uopće ne bi trebali pisati o nezakonitoj naplati RTV takse.

Okanite se više televizije. Ovo je nama uvreda po džepu. Ništa ja vama konkretno nisam rekao. Rekao sam da vam sve po spisku i opet ti sve po spisku. Nosi ovaj članak, skini ovo”, rekao je uposlenik BHRT-a.

On se nije protivio javnoj objavi snimka, šta više tražio je da ga objavimo “na svim stranicama”.

Odgovor informativnog portala Klix.ba:

Portal Klix.ba u tekstu naslovljenom “Već dvije godine Elektroprivreda BiH nezakonito naplaćuje RTV taksu od građana” nije objavio niti jednu netačnu informaciju. Kompletan sadržaj teksta baziran je na odgovorima koje smo dobili iz Institucije ombudsmena za zaštitu potrošača u Bosni i Hercegovini.

Nezakonit način naplate RTV takse putem računa za električnu energiju utvrdila je Institucija ombudsmena za zaštitu potrošača u Bosne i Hercegovine, a ne novinari portala Klix.ba. U skladu s našom demokratskom tradicijom i dalje ćemo izvještavati o svim distorzijama u bosanskohercegovačkom društvu počevši od nepoštivanja zakona na državnom, entitetskom, kantonalnom i lokalnom nivou.

Svakako, zalažemo se za jak, stabilan, profesionalan i nezavisan javni servis, ali i javni servis koji će imati dobar ugled među građanima BiH i kvalitetne uposlenike koji će na najbolji mogući način opravdati plaće koje primaju iz džepova građana BiH te racionalno trošiti novčana sredstva BHRT-a.

Facebook Comments
Tags: , ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS