" />
Utorak, Maj 26, 2020
Banner Top

Danas je u Bihaću održana treća redovna sjednica Skupštine Unsko-sanskog kantona na kojoj su zastupnici razmatrali 10 predloženih tačaka Dnevnog reda. Između ostalog raspravljalo se o prijedlogu Odluke o dopuni Odluke o imenovanju članova Vijeća nacionalnih manjina Unsko-sanskog kantona,
konsolidaciji godišnjih obračun Budžeta Unsko-sanskog kantona za period od 01.01. do 31.12.2018. godine, izvještajima o radu kantonalnog tužilaštva i kantonalne uprave za inspekcijske poslove, te o planovima i programima rada za 2019. godinu domova zdravlja u Ključu, Bosanskoj Krupi i Bosanskom Petrovcu.

Na sjednici se trebalo raspravljati i o izmjenama i dopunama zakona u obrazovanju, ali ta tačka nije uvrštena u dnevni red jer kako doznajemo, nije imala potrebnu skupštinsku većinu. Zastupnik Duraković iz političke opcije POMAK nije bio saglasan s ovim prijedlogom i skupštinskoj većini je otkazao poslušnost zbog čega je došlo do određenih trzavica između njega i koalicionih partnera u vlasti.

Ovim je POMAK i zvanično pokazao samostalnost u svom političkom radu, te po prvi put iskazao vlastiti stav po nekom pitanju koji nužno ne mora biti identičan stavu njegovih političkih partnera. Tako je aktuelna većina u Unsko-sanskom kantonu po prvi put uzdrmana a pitanje njenog daljnjeg funkcioniranja dovedeno u pitanje.

Facebook Comments
Tags: , ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS