" />
Četvrtak, Juni 4, 2020
Banner Top

Ujedinjena Srpska smatra da član Predsjedništva BiH Željko Komšić nije budućnost BiH, da mrzi sve što je srpsko i da je sramotno što međunarodna zajednica i cijela javnost u BiH šuti na njegove antidejtonske i antidemokratske stavove.

U Ujedinjenoj Srpskoj se nadaju da će avanturizam Komšićevskog tipa i lažna građanština uskoro biti prošlost u političkom životu BiH.

– Na izborima izabrani kandidat blokira da se izborni rezultati poštuju i primjene tako što bi se izabrao mandatar, a kasnije formiralo i Vijeća ministara BiH od stranaka pobjednika na izborima. To ima samo u BiH – navodi se u saopćenju Ujedinjene Srpske, koja izražava žaljenje što Komšić blokira formiranje Vijeća ministara BiH.

Iz ove stranke napominju da je Komšić to jučer i javno potvrdio na gostovanju na Face televiziji, gdje se pohvalio da je on kriv što nema kandidata za predsjedavajućeg Vijeća ministara te da će Vijeće biti formirano tek kada Republika Srpska prihvati Godišnji nacionalni plan (ANP).

– Komšić je taj ratni i mirnodopski takozvani heroj, koji bi BiH uveo u NATO bez obzira na stav Narodne skupštine Republike Srpske i stav svih srpskih političkih stranaka koje su se jasno izjasnile za neutralnost, a ne za članstvo u NATO savezu. Bez ikakvih glasanja, referenduma, onako građanski, sarajevsko-demokratski, samo onako kako on i njegov kružok kažu – navodi Ujedinjena Srpska.

Ova stranka u saopćenju sa žaljenjem konstatira da se Komšić opet obrušio na Republiku Srpsku i Srbe te ističe kako nosilac ratnog ordena muslimanske vojske ismijava uniformu Vojske Republike Srpske.

U saopćenju se napominje da Komšić zaboravlja da je Treći pješadijski puk Oružanih snaga nastao od Vojske Republike Srpske poslije reformi 2006. godine i da njegovi pripadnici danas ponosno nose srpski grb sa dvoglavim orlom i ocilima.

Iz Ujedinjene Srpske ističu da je sramotno da takozvani mirotvorac i ljevičar vrijeđa čitav jedan narod, entitet Republiku Srpsku, 200.000 pripadnika Vojske Republike Srpske, članove njihovih porodica, više od 20.000 poginulih boraca i na desetine hiljada ranjenih u otadžbinsko-odbrambenom ratu.

Ujedinjena Srpska smatra da je Komšić retrogradan, da živi u ratnim godinama, da mrzi sve što je srpsko i sigurno nije budućnost BiH, koja treba da bude saradnja tri konstitutivna naroda i dva entiteta s ciljem boljeg života.

– Ta saradnja i dogovor na ravnopravnim osnovama treba da izgrade bolje društvo da nam mladi ne odlaze u inozemstvo. Da svi zajedno mladim ljudima pomognemo da ostanu i preuzmu glavne uloge u izgradnji moderne i uspješne Republike Srpske i BiH – smatraju u Ujedinjenoj Srpskoj.

Facebook Comments
Tags: ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS