" />
U BiH za vikend umjereno oblačno i sunčano s pljuskovima poslijepodne

U Bosni i Hercegovini sutra će biti malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. 

U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječene tokove moguća je magla ili niska oblačnost. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi se očekuju na području Hercegovine, Krajine i jugozapada Bosne. Vjetar će biti slab promijenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka između 20 i 26 stepeni. 

U Bosni i Hercegovini će u nedjelju, 26. maja biti malo do umjereno oblačno prijepodne. U drugoj polovini dana doći će do naoblačenja što će usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu. Vjetar će biti slab do umjerene jačine istočnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26 stepeni. 

U ponedjeljak, 27. maja u Bosni i Hercegovini bit će oblačno s kišom i pljuskovima. Vjetar će biti umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Tags: , ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS