" />

U Bosni i Hercegovini danas će prolazno jače naoblačenje  postepeno prelaziti sa sjevera prema jugu zemlje i usloviti kišu, grmljavinu i pad temperature zraka.

Jača kiša u Krajini, zapadnim, centralnim i sjevernim područjima Bosne. Prestanak padavina u poslijepodnevnim i večernjim satima i postepeno razvedravanje od sjevera prema jugu zemlje. Vjetar umjeren i jak sjevernog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka u Bosni dio prijepodneva između 15 i 20 stepeni. Zatim prema kraju dana temperatura u opadanju za 10 do 15 stepeni. U Hercegovini najviša dnevna temperatura zraka između 24 i 28 stepeni.

U Sarajevu naoblačenje u jutarnjim satima. Sredinom dana se očekuje kiša. Prestanak padavina do večernjih sati. Najviša dnevna temperatura zraka u jutrarnjim satima oko 19 stepeni i tokom dana temperatura u opadanju.

U Bosni i Hercegovini pretežno oblačno. Kiša pada po cijelom sjeveru zemlje.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 9 stepeni; Sokolac 13; Gradačac, Jajce i Zenica 14; Bugojno i Sanski Most 15; Ivan Sedlo, Srebrenica i Tuzla 16; Banja Luka, Bijeljina, Brčko, Doboj, Livno, Prijedor i Zvornik 17; Sarajevo, Stolac i Trebinje 19; Bihać i Mostar 20 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 941hPa, za 4 hPa je manji od normalnog i opada, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Tags: ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS