" />
Ponedjeljak, Juni 1, 2020
Banner Top

U Bosni sutra će dio prijepodneva, po kotlinama, biti sa dosta magle i niske naoblake.

Od sredine dana bit će pretežno sunčano, a u Hercegovini malo do umjereno oblačno vrijeme. Vjetar slab, sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 6, na jugu zemlje od 8 do 13 stepeni. Najviša dnevna većinom između 16 i 22, na jugu zemlje do 25 stepeni.

U Hercegovini se u četvrtak, 4. oktobra, prognozira više oblačnosti. U Bosni će preovladavati pretežno sunčano. Po kotlinama u Bosni u jutarnjim satima će biti magle i niske naoblake. Vjetar će biti slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 3 i 7, na jugu zemlje od 10 do 15 stepeni. Najviša dnevna većinom između 17 i 22, na jugu zemlje od 22 do 26 stepeni.

U BiH se u petak, 5. oktobra, prognozira povećanje oblačnosti s juga u jutarnjim satima. Po kotlinama u Bosni u jutarnjim satima će biti magle i niske naoblake. Tokom dana oblačnije se očekuje u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne gdje se prognozira kiša od večernjih sati.

U većem dijelu Bosne  povećenje oblačnosti očekuje se u poslijepodnevnim satima. Vjetar slab, većinom južnog i jugoistočnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 3 i 7, na jugu zemlje od 11 do 16 stepeni. Najviša dnevna većinom između 18 i 23, na jugu zemlje do 26 stepeni.

U Bosni i Hercegovini će u subotu, 6. oktobra, biti pretežno oblačno vrijeme. Kiša će padati uglavnom u Hercegovini. U Bosni će biti slabije padavine. Vjetar slab, južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 14, na jugu zemlje i do 17 stepeni. Najviša dnevna većinom između 14 i 19, na sjeveroistoku Bosne od 20 do 24 stepena,  saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Facebook Comments
Tags: , ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS