" />
Ponedjeljak, Maj 25, 2020
Banner Top

U Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po mjestimično vlažnom kolovozu, a upozorava se i na povećanu opasnost od odrona.

Na pojedinim dionicama ima i jutarnje magle. Savjetuje se opreznija vožnja, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Na dionici autoputa A-1 Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h. Zbog sanacije klizišta na dionici A-1 Lepenica-Sarajevo sjever, saobraćaj je kod tunela Igman preusmjeren u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Radovi na deminiranju terena, aktuelni su radnim danima od 08.00 do 16.00 sati na magistralnom putu M-14.2 Bosanski Šamac-Odžak (u mjesu Prud). U navedenom terminu dolazi do polusatnih obustava saobraćaja, uz 15 minutno propuštanje vozila.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. Zbog radova koji se izvode u Crnoj Gori, od 09.00 do 13.00 sati ne preporučuje se korištenje GP Deleuša, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

Facebook Comments
Tags:

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS