" />
Nedjelja, Decembar 15, 2019
Banner Top

Hrvatska nogometna reprezentacija poslije četiri kola u UEFA ligi nacija nije postigla gol, čime je uz San Marino najneefikasnija selekcija. Dakle, jedino igrači popularno zvanih ”vatrenih” i jedne od najlošijih selekcija Starog kontinenta nisu tresli protivničke mreže.

Aktuelni viceprvaci svijeta u grupi ”4” elitne Lige ”A” deklasirani su 11. septembra u Elcheu na gostovanju Španiji, rezultatom 0:6, a 12. oktobra u Rijeci remizirali su sa Engleskom (0:0). Trenutno su posljednji na tabeli u svojoj grupi sa bodom, dok Španija ima šest, Engleska četiri.

Međutim, izabranici selektora Zlatka Dalića do kraja godine imat će priliku da postignu gol, ali i izbjegnu ispadanje u niži rang novog UEFA takmičenja. U Zagrebu će 15. novembra biti domaćini Španiji. Tri dana poslije na stadionu ”Wembley” u Londonu igrat će sa Engleskom.

San Marino je u grupi ”2” Lige ”D” uvjerljivo posljednji na tabeli bez osvojenog boda, i gol razlikom 0:13. Izgubio je od Bjelorusije (0:5), Luksemburga (0:3, 0:3) i Moldavije (0:2).

Tags: , , ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS