Četvrtak, Februar 20, 2020
Banner Top
Šta piše u prijedlogu sporazuma nove većine u Skupštini KS koji su ponudili četvorki

U sporazumu nove većine u Skupštini KS, koju čine SDA, SBB i DF, a koji je ponuđen vladajućoj četvorki u sastavu Naša stranka, SDP, NiP i NBL te dvojica nezavisnih zastupnika, stoji da će 18. radnom sjednicom koja je zakazana za 16. januar predsjedavati Danijela Kristić (NiP).Riječ je o nacrtu sporazuma koji je predsjednik Kluba SDA Mahir Dević danas podijelio novinarima. U tački 2. ovog sporazuma stoji da će se sjednica Skupštine KS, na kojoj će se naći prijedlog za glasanje o nepovjerenju Vlade KS održati 23. januara.

Također, u sporazumu je ponuđeno da tom sjednicom predsjedava Kristić do zaključenja tačke na kojoj će se glasati o nepovjerenju Vladi KS, a ukoliko se donese odluka o izglasavanju nepovjerenja Vladi, nakon ove tačke, Kristić će, zajedno s Mirzom Čelikom, Viborom Handžićem (Naša stranka) i Smiljanom Viteškić donijeti odluku da od tog momenta Čelik bude predsjedavajući Skupštine.

Sjednica Skupštine Kantona Sarajevo na kojoj je trebao biti određen datum sjednice za smjenu Vlade KS nije održana zbog nedostatka kvoruma.


Tags:

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS