" />
Ponedjeljak, Maj 25, 2020
Banner Top

Osnivači stranke Nezavisni blok sastali su se večeras kako bi formirali privremeni glavni odbor i time onemogućili dalju samovolju predsjednika Senada Šepića. Prema riječima Salke Sokolovića, osnivača stranke, glavni odbor je potreban jer trenutno Nezavisni blok radi nestatutarno, predsjednik i Predsjedništvo stranke nikome ne odgovaraju za svoje postupke.

– Večeras želimo da završimo konstituisanje stranke na način kako je to predvidio statut Nezavisnog bloka. Potreban nam je jer trenutno Nezavisni blok radi nestatutarno. Predsjednik, odnosno, Predsjedništvo nemaju organ kojem će polagati račune. Sada nam se dešava da su privremeni predsjednik i privremeno Predsjedništvo preuzeli ingerencije tog glavnog tijela. Tako da u ovom momentu za sve ovo što je loše oni nemaju kome polagati račune. Sada je: “kadija te tuži, kadija ti sudi”. Ovo sada je školski primjer kako ne treba raditi u jednom političkom projektu. Mi faktički pomažemo Šepiću  da ga vratimo u okvire statutarnog djelovanja. Isključuje ljude, dovodi poslušnike, faktički on je s par ljudi privatizirao Nezavisni blok – rekao je Sokolović.

Miralem Redžić, također osnivač Nezavisnog bloka je ukazao na niz nepravilnosti krenuvši od Statuta stranke u kojem kaže nedostaje nekoliko članova.

– U Statutu imamo član 35 pa nema člana 36, 37 ne postoji, pa ima 38. Je li to ozbiljno vođenje političke partije? Zatim, ima član 45, a nema 46. Eto o kakvoj neozbiljnosti se radi. Nije urađena niti jedna iskaznica. Na koji način su uradili aktuelnu pristupnicu, ja to vjerujte ne znam. Na osnovu čega provode isključenja? Oni vas i prijave i isključe iz stranke. U stranci sada vlada jedna vrsta autokratije. Ovdje je na snazi pravni haos – govori Sokolović i dodaje:

– Eto kakva je stranka da predsjednik mora svako dva-tri dana izlaziti prema medijima s izjavam da nešto nije uradio Blok, nego tamo neko samoincijativno. Takvo što će izjaviti vjerovatno i za nas. Ideja Nezavisnog bloka  je fantastična i to je samo trebalo prenijeti na teren, ali s ovakvim djelovanjem, predsjednik (Senad Šepić) je otišao toliko desno. U fudbalskom žargonu on, ne da je otišao do desne aut linije, nego je čak izašao na tribine. I zaveo je sistem da se predsjednik pita za sve. Ako iznesete mišljenje koje nije po njegovim uzusima, budete isključeni i to po njegovoj volji, jer ovdje ne postoji red, pravila. Ova isključenja koja su bila, dokazat će se da su vanstatutarna, nelegalna i doživjet će fijasko – poručio je Sokolović.

Facebook Comments
Tags: ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS