" />
Srijeda, Maj 27, 2020
Banner Top

U Bihaću je danas zodržana proširena sjednica Operativne grupe za koordiniranje aktivnosti i nadzor nad migrantskom krizom, kojom je predsjedavao Nermin Kljajić, ministar unutrašnjih poslova USK, u čijem radu su sudjelovali i predstavnici Grada Bihaća te Službe za rad sa strancima.

Riječ je o pripremnom sastanku uoči sastanka sa Evropskom komisijom po pitanju migracija u BiH, koji će se, na visokom nivou, održati u Briselu 17. juna, na koji su pozvani i predstavnici USK kao kantona koji je najviše pogođen migrantskom situacijom a kojim će predsjedavati Kristijan Danielson, generalni direktor za politiku susjedstva i pregovore o proširenju EU.

Rade Kovač, načelnik sektora za operativne poslove Službe za poslove sa strancima BIH informisao je članove Operativne grupe o sporazuma, koji je ova Služba potpisala sa IOM, o preuzimanju centara Borići i Sedra u kojima su smještene ranjive kategorije migranata, porodice sa djecom i djeca bez pratnje. Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća ponovio je stav da Vučjak, sukladno zaključku Gradskog vijeća ostaje lokacija da dalji prihvat migranata na području Bihaća.

Operativna grupa ostaje pri stavu, na koji je obavezana i zaključcima Skupštine USK, da se centri BIRA i Miral moraju postupno isprazniti. Centri Borići i Sedra, kojima će nadalje upravljati Služba za strance, ostaju centri za za prihvat ranjivih kategorija.

VIDEO: Operativna grupa za koordiniranje aktivnosti i nadzor nad migrantskom krizom.Nermin Kljajić / Ministar unutrašnjih poslova USKRade Kovač / Služba za poslove sa strancima

Posted by Vlada Unsko – sanskog kantona on Srijeda, 10. July 2019.
Facebook Comments
Tags: ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS