" />

Slovenski mediji objavili su da je čelni čovjek Styrije u Hrvatskoj, pater Ivan Tolj, pokušao spriječiti objavljivanje priče o hrvatskom špijunu i arbitraži.

“Kako je predsjednik Uprave Večernjeg lista i 24 sata znao da namjeravamo objaviti priču o hrvatskoj obavještajnoj službi, zagonetka je, ali pokazuje jednu činjenicu. Da će priča o hrvatskoj obavještajnoj službi biti objavljena, znao je vrlo mali krug ljudi i samo dva novinara na POP TV-u. Hrvatska strana je to mogla doznati jedino prikrivenim djelovanjem i praćenjem stranih novinara”, piše 24ur.com.

24ur piše kako su tražili komentar o Ivanu Tolju i od Styrije i od Večernjeg lista, ali do zaključenja teksta nisu dobili odgovore.

“Vlada pita možete li to riješiti. Isplatit će vam se”, navodno je rekao Tolj direktoru kompanije za kojega je smatrao da može utjecati na POP TV.

“To je bio samo jedan od triju nespretnih hrvatskih pokušaja da se priča ne objavi. Očito je da je Hrvatska pokušala učiniti sve da spriječi objavu imena Davora Franića, poznatog kao Davor Mehaničar, kao što je pokušala učiniti sve da SOA-ina zavjera ostane skrivena pred slovenskom i međunarodnom javnošću”, piše 24ur.

N1 televizija također je kontaktirala patera Ivana Tolja, ali njegov komentar o priči koju su objavili slovenski mediji nismo dobili.

Upit o ovom slučaju poslali smo i Vladi, a odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.

Facebook Comments
Tags: , ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS