" />
Četvrtak, Juni 4, 2020
Banner Top

Crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije (UBDM) u Širokom Brijegu u noći s ponedjeljka na utorak zasjala je u ružičastoj boji, u sklopu akcije koju je organizirala Udruga “Narcis” iz tog grada, kako bi se skrenula pozornost javnosti na važnost ranog otkrivanja raka dojke i pružanje podrške ženama koje žive s tom bolešću.

 Mjesec listopad je mjesec borbe protiv raka dojke i tim povodom su mnoge znamenitosti u BiH zasjale ružičastom bojom, a u Širokom Brijegu ‘obojena’ je bila Crkva UBDM.

Udruga “Narcis” ovu je akciju organizirala u suradnji s drugim sličnim udrugama koje djeluju u BiH, a osnovna ideja bila je označiti početak mjeseca borbe protiv karcinoma dojke.

Predsjednica “Narcisa” Radica Lasića izrazila je zadovoljstvo ovom akcijom jer je, kako je kazala, širokobriješka crkva prepoznatljiv simbol.

– Moja ideja od početka je bila da to bude širokobriješka crkva, jer mislim da je ona simbol života Širokog Brijega, ne samo u vjerskom smislu nego i puno više. Za mene je ona simbol i postojanosti i prkosa, i svih drugih vrijednosti na Brijegu – kazala je Lasić.

Udruge oboljelih od karcinoma dojke okupljene u mrežu “Think Pink – Zajedno smo jedno” u deset gradova i općina osvijetlili su neke od najljepših građevina i objekata.

Osim širokobriješke crkve, osvijetljen je bio i Stari most u Mostaru, zatim vodopad u Jajcu, fontane u Zenici i Hadžićima, hotel Tuzla, Mješovita srednja škola u Bugojnu, Srednja strukovna škola Silvije Strahimir Kranjčević u Livnu i most u Visokom.

Udruga “Narcis” osnovana je zbog psihološke pomoći ženama oboljelim od karcinoma dojke, a posebno vrijedan vid djelatnosti ove udruge su edukacije mladih žena o tomu koliko ova bolest može biti opasna.

Podizanjem svijesti o ovoj bolesti spomenuta udruga nastoji upoznati žene sa simptomima radi eventualnog ranog otkrivanja, kao i pružiti potporu ženama koje žive s tom bolešću.

Facebook Comments
Tags: ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS