" />
Utorak, Juni 2, 2020
Banner Top
SDP Mostar: SDA još jednom izdala državne interese u Mostaru

Gradski odbor SDP-a Mostar smatra kako SDA Mostara u svom saopćenju još jednom vrijeđaju elementarnu inteligenciju građana našeg grada, iznošenjem grubih podvala i neistina.

Iz SDA po oprobanom receptu unose strah građanima Mostara pričom o “majorizaciji” Bošnjaka, dok su upravo oni ti koji su u dva navrata izabrali HDZ-ovog gradonačelnika Ljubu Bešlića.

Podsjećamo javnost da je SDA Bešlića prvi put izabrala 2004. godine na osnovu sporazuma Tihić-Čolak, a da su drugi put isto učinili 2008. godine, iako je trebalo doći do “rotacije” na gradonačelničkom mjestu. Vrijedi naglasiti da je u oba mandata predsjednik Gradskog vijeća bio iz SDA, a da je navedeni nakon isteka mandata u Vijeću postao savjetnik Bešliću, kao zahvala HDZ-a svojim partnerima iz SDA.

Ovo jasno potvrđuje kako SDA i HDZ zajednički vladaju Mostarom više od dvije decenije, dok im priča o „majorizaciji“ kojom plaše građane, služi kao alibi za prikrivanje decenijskog lopovluka čiji se rezultati najbolje vide na slučajevima poput kolektora i deponije Uborak.

Imajući u vidu kolaps do kojeg su doveli Grad Mostar, sramnim držimo navode iz SDA kako neko želi donijeti brzopleto rješenje za izbore u Mostaru, znajući da sa svojim partnerima iz HDZ-a već osam godina provode diktaturu u našem gradom.

Razumijemo nervozu u SDA, zbog odaziva na tribinu Bh. bloka, no moraju znati da će SDP uvijek biti spreman da sasluša građane Mostara i ponudi im konkretna rješenja, jer za razliku od SDA-ovih, naša rješenja ne “frustriraju građane”, pa ih ne moramo kriti od javnosti.

Na tribini Bh. bloka rukovodstvo SDP-a jasno je iskazalo stav da o Mostaru trebaju odlučivati Mostarci. Sa druge strane SDA je ta koja je još jednom pristala na skrivene pregovore sa HDZ-om gdje je Mostar samo jedna od stavki u Čovićevom “paketu”.

 Kvazipatriotima iz SDA poručujemo, da SDP za razliku od njih vidi dalje od trećeg koljena, te da nas Čović ne može “kupit” za “šaku” radnih mjesta u agenciji na čijem je čelu njegov zet. Bili smo i ostat ćemo protiv podjele Mostara na dvoje, a samim time i države na troje.


(Vijesti.ba)

Facebook Comments
Tags: ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS