Subota, Oktobar 19, 2019
Banner Top
SDA zastupnici zabrinuti je li Konaković ponio pištolj na Skupštinu

Tokom rasprave o hitnosti usvajanja Prijedloga zakona o unutrašnjim poslovima i Zakona o policijskim službenicima u jednom trenutku zastupnik Aljoša Čampara zapitao se je li predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković sa sobom na sjednicu ponio pištolj, javlja Avaz.

Konaković je kazao da, ukoliko sumnjaju, provjere te da bi, donoseći pištolj na Skupštinu, prekršio Zakon o nošenju oružja. 

Zastupnik Čampara kazao je da sada mogu odahnuti s obzirom na to da sjede u prvom redu.

10:50

Prije usvajanja dnevnog reda na današnjoj sjednici Skupštine KS, zastupnici SDA su reagirali i pobunili se zbog uvrštavanja Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjim poslovima i Prijedloga zakona o policijskim službenicima po hitnom postupku. Tražili su da se poštuju procedure i da se o ovom aktu raspravlja u formi nacrta. 

Ministar MUP-a KS Admir Katica kazao je da je potrebno što prije donijeti zakon jer trenutno u KS Policijski komesar ne radi punim kapacitetom.

– Smatram da treba biti hitan postupak jer nemamo mogućnost zakonskog izbora da izaberemo komesara – kazao je, između ostalog, Katica.

Tags: , ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS