" />
Ponedjeljak, Maj 25, 2020
Banner Top

Danas je u prostorijama Kantonalnog odbora SBB-a Unsko-sanskog kantona, održana press konferencija na kojoj je glavna tema bila problematika oko priliva migranata u Krajinu.

Medijima su se obratili šef izbornog Štaba KO SBB USK Meho Rekić, Azra Hadžić-Bećirspahić, predsjednica KO SBB USK, Dinko Bećirspahić, vijećnik Gradskog vijeća Bihać i Rifet Šakinović, član OO SBB-a Velika Kladuša.

– Nismo ksenofobi, ali smo protiv migrantskih centara u Krajini i spremni smo pokrenuti inicijativu da građani glasaju i tako iskažu svoj stav o ovom pitanju – istaknuto je na press konferenciji

Na udaru su Bihać i Velika Kladuša čiji građani su izloženi, kako zdravstvenim tako i sigurnosnim rizicima, sve većeg broja migranata. Iz SBB-a USK ističu da uprkos tome i dalje nema adekvatnog odgovora, posebno Vlade FBIH, Vijeća ministara, ali i lokalnih vlasti koje nemaju kapaciteta za rješavanje ovog gorućeg pitanja,

U narednih mjesec dana, istakli su iz SBB-a USK, očekuje se drastičan priliv migranata koji sve više otežavaju funkcioniranje lokalnih sredina, a za stanovništvo predstavljaju istinski problem. Pa stoga oni najavljuju da će oni, ukoliko država ne intervenira, pored pokretanja referendumske inicijative, biti prisiljeni da se organiziraju i zajedno sa građanima pokrenu inicijativu za izmiještanje migranata u Sarajevo.

Facebook Comments
Tags: , ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS