" />
Ponedjeljak, Maj 25, 2020
Banner Top

Nakon polaganja cvijeća u Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari, obilaska spomen-sobe u bivšoj fabrici akumulatora, predviđeno je da predizborni skup počne u 17 sati u Domu kulture

Predsjedništvo Saveza za bolju budućnost BiH danas je na sjednici u Sarajevu verificiralo odluku da će predizborna kampanja SBB-a početi 7. septembra velikim skupom u Srebrenici.

Nakon polaganja cvijeća u Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari, obilaska spomen-sobe u bivšoj fabrici akumulatora, predviđeno je da više stotina članova SBB-a pješke prođe Srebrenicom i da predizborni skup počne u 17 sati u Domu kulture.

Otvaranjem kampanje u Srebrenici SBB šalje višeslojnu i općedržavnu poruku da je BiH neupitna, jedinstvena i nedjeljiva država. U tom gradu se dogodio genocid nad Bošnjacima i SBB na ovaj način potencira svoje poznato stajalište da žrtve genocida, preživjeli Srebreničani i Srebrenica trebaju biti stalno i tokom cijele godine prisutni u srcima građana i političkom životu BiH.

Na današnjoj sjednici je također odlučeno da će završni, spektakularni predizborni skup SBB-a biti održan 5. oktobra u velikoj dvorani Centra “Skenderija” u Sarajevu, koja može primiti desetak hiljada ljudi.

Također, Predsjedništvo SBB-a na današnjoj sjednici usvojilo je izborne slogane stranke. U predsjedničku i stranačku kampanju SBB će ići sa sloganima: “Biraj moćnu BiH”, “Život za BiH”, “Ekonomija, a ne dinastija”, “Za Evropu, nas je više!” i “Sve za državu”.

Facebook Comments
Tags: , ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS