" />
Četvrtak, Maj 28, 2020
Banner Top

Nakon prepunih dvorana na skupovima u Srebrenici, Kaknju, Stocu, Gornjem Vakufu i Novom Travniku, sinoć je u Multimedijalnoj dvorani u Hadžićima održan još jedan spektakularni skup Saveza za bolju budućnost BiH.

Sat-dva prije početka skupa, brojni građani ove općine počeli su pristizati u dvoranu, a na početku skupa dvoranski prostor, kao i hodnici, bili su dupke puni.

Uspješan tim

Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, prije dolaska u Multimedijalnu dvoranu, posjetio je Remontni zavod Hadžići, gdje ga je dočekao menadžment ove kompanije, na čelu sa Mehom Rekićem, a sastanku je prisustvovao i Nermin Džindić, ministar energije, industrije i energetike Federacije BiH.

Radončić je nakon sastanka prošetao ulicama Hadžića, gdje su ga brojni građani pozdravljali i aplaudirali iskazujući mu dobrodošlicu u njihovu čaršiju, a tokom jednoiposatnog skupa aplauzi i odobravanje govora upotpunili su pobjedničku atmosferu na skupovima SBB-a.

U Hadžićima su predstavljeni kandidati za kantonalni, federalni i državni nivo vlasti iz Kantona Sarajevo. Skup je otvorio Zlatan Šehić, predsjednik OO SBB Hadžići, koji je podsjetio na brojne pljačkaške privatizacije te na melverzacije prilikom donacija i u javnim nabavkama.

Uz njega, govorila je i Edisa Ramić, predsjednica Foruma žena SBB-a u Hadžićima.

Skupu se obratio i Meho Rekić, direktor Tehničko-remontnog zavoda Hadžići, koji je u svom izuzetno nadahnutom govoru kazao da je u Hadžiće došao kao Krajišnik, a da se danas osjeća kao čovjek koji se rodio u Hadžićima.

– Spasili smo Zavod. Tehničko-remontni zavod i Hadžići su kao dvije duše koje jedna bez druge ne mogu. Spasili smo firmu od onih koji su je uništili, a sada hoće ponovo da vladaju – poentirao je Rekić.

Ovacijama su dočekani svi kandidati SBB-a za Skupštinu Kantona Sarajevo na predstojećim izborima 7. oktobra, a više stotina građana imalo je priliku čuti Mirvada Kurića, nosioca liste za Skupštinu KS i aktuelnog ministra kulture i sporta ovog kantona.

– Ovo je uspješan tim. A da bi bili uspješni, morate slijediti uspješne. Nama je Bog dao našeg graditelja Radončića i hvala mu na tome. Razlika između nas i SDA je što mi radimo i brinemo se za građane i državu – naglasio je Kurić.

A onda je za govornicu izašao ugledni prof. dr. Mirsad Kacila, svjetski priznati kardiohirurg, nosilac liste SBB-a za Parlament FBiH.

– Bio sam na čelu klinike koja je uradila više od 5.000 složenih intervencija na srcu. U posljednjih nekoliko godina došlo je do negativne političke influencije, gdje više nisam mogao prihvatiti odgovornost za čovjeka, pacijenta – kazao je Kacila, praćen aplauzima.

U Hadžićima je govorio i Ismir Jusko, ministar saobraćaja i komunikacija BiH i nosilac liste za Parlament BiH. Jusko je podsjetio na svoj angažman u Ministarstvu te je naglasio da je u svemu imao veliku podršku Radončića i da je uradio sve da BiH dobije 2,7 milijardi KM za gradnju puteva.

– Mi radimo i idemo dalje. Počeli smo graditi most Svilaj i završili 60 posto posla na njemu, uskoro ćemo preuzeti kontrolu nad bh. nebom i našoj zemlji donijeti novih 150 miliona KM. Mi smo u dvije godine pokazali koliko možemo. Nama treba dvostruka pobjeda – rekao je Jusko.

Na kraju je na binu, praćen gromoglasnim aplauzom, izašao i Fahrudin Radončić.

Dvostruka pobjeda

– Dali su nam namjensku industriju koja je bila spremna da se konačno uništi sumnjivom privatizacijom, i šta se desilo? Ona je postala ključna izvozna i razvojna grana privrede u Federaciji BiH. Mi smo do danas zaposlili 1.000 radnika i gubitaše pretvorili u firme koje posluju pozitivno. Dali su nam Skenderiju, Studentski centar, sve smo spasili i, nakon 17 godina, Studentski centar posluje pozitivno. Dali su nam vojnu bolnicu, a željeli su tu hotel da naprave, da daju nekom stranom investitoru. Srećom, mi smo napravili alternativu KCUS-u, koji je devastiran. Ako njima ne valjaju Kacila i Gavrankapetanović, valjaju nama i narodu – kazao je Radončić.

Dalje je naveo da SBB želi dvostruku pobjedu i da bude stranka koja će voditi glavnu riječ bošnjačke politike.

– Mi želimo pobjedu, da vodimo politiku uspješnih ljudi. Politiku jednake šanse. Savez za bolju budućnost je od pokreta postao ozbiljna politička stranka – kazao je predsjednik Radončić.

Ramić: “Park” prvi put u 10 godina ima pozitivan izvještaj

Alen Ramić, kandidat SBB-a za Parlament FBiH i aktuelni direktor sarajevskog preduzeća “Park”, kazao je da je, došavši na čelo ovog preduzeća, dočekan lavinom problema, ali da nakon samo dvije godine ovo preduzeće bilježi pozitivne izvještaje.

– Prvi put nakon 10 godina imamo pozitivan izvještaj. Ljudi su nas dočekali kao svoje najrođenije, vjerujući da nismo kao oni prije nas – rekao je Ramić.

Kravić: Od vojne bolnice smo napravili elitnu ustanovu

Zlatko Kravić, nosilac liste za Parlament FBiH, kazao je da je prije dvije i po godine, na poziv Radončića, pristao da bude direktor Opće bolnice u Sarajevu.

– Kad sam došao, bolnica je trebala biti zatvorena, bili su pritisci da na tom mjestu treba biti neki hotel. Rekao sam da ja to mogu vratiti na pravi kolosijek i da 24 sata dnevno budemo na usluzi našim građanima. Od vojne bolnice smo napravili elitnu ustanovu. One koje su drugi tjerali, uzeo sam ja. Nisam dopustio ni da Kacila ni Gavrankapetanović napuste BiH – kazao je doktor Kravić.

Facebook Comments
Tags: , ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS