" />
Subota, August 24, 2019
Banner Top

Da centralna vlast na čelu sa SDA i sjedištem u Sarajevu nimalo ne mari za najzapadniji dio teritorije vlastite države, koji se u ratu izborio sa trostrukim agresorom, pokazuje i današnja vijest o posjeti princa Sultan bin Salman bin Abdulaziz Al Saud, predsjednik Generalnog komiteta Kraljevine Saudijske Arabije za turizam i kulturno naslijeđe, koji je danas boravio u zavnišnoj posjeti BiH.

Salman bin Abdulaziz Al Saud je naglasio da je Kraljevina Saudijska Arabija opredjeljena da investira u jačanje mirnog suživota u BiH i da u budućnosti možemo očekivati “intenzivniju saradnju”.

– S premijerom Zvizdićem smo imali duge i plodonosne razgovore i možemo očekivati investicije i na državnom i na privatnom nivou – kazao je on.

Tokom posjete BiH, princ Sultan bin Salman bin Abdulaziz Al Saud je u pratnji ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Hani bin Abdullaha Mominaha, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Izetbegovića, premijera Zvizdića i gradonačelnika Skake u ponedjeljak prošetao i Baščaršijom.

Niko od bogati šejkova ni ne prolazi kroz, a tek da maksuz dođe u Krajinu, o investicijama godinama nema ni traga ni glasa. Zar centralnu vlast, posebno onaj dio koji se predstavlja i nadaje za gorljive branioce i zastupnike bošnjačkih interesa, nije nimalo stid doći u Krajinu i tražiti glasove svaki put pred izbore, kao što će to večeras učiniti Šefik Džaferović?

Sram vas bilo zbog ovakvog bahatog odnosa prema Krajini, kojoj uvaljujete migrante i sirotinju, a sebi svraćate bogate istočnjake i kupite kajmak od tih posjete, kako na ličnom, tako i na lokalnom nivou.

Tags: , , ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS