" />

Na putevima u Bosni i Hercegovini danas se saobraća uz povoljne vremenske uvjete, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila tokom dana, preporučuje se opreznija vožnja i izbjegavanje rizičnih preticanja.

Na autoputu A-1 Sarajevo sjever-Tarčin zbog aktuelnih radova izmjenjen je režim saobraćaja na lokalitetima: tunel Igman, Ban Brdo i vijadukt  Bojnik. Apeluje se na vozače da prilagode vožnju ovim izmjenama i da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog izvođenja neophodnih radova na magistralnom putu M-18 Olovo-Kladanj (Karaula), na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Radovi na deminiranju terena  aktuelni su radnim danima od 08 do 16 sati na magistralnom putu M-14.2 Bosanski Šamac-Odžak (u mjestu Prud). U navedenom terminu dolazi do polusatnih obustava saobraćaja, uz 15 minutno propuštanje vozila.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na GP Bosanska Gradiška duga su zadržavanja na ulazu u BiH, kao i  na GP Ivanica na izlazu iz BiH. Na ostalim graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Zbog radova na GP Gornji Brgat (Hrvatska) saobraća se jednom trakom, uz postavljene semafore. Danas od 14 do 15 sati, zbog građevinskog miniranja na gradilištu ovog graničnog prijelaza, doći će do obustave saobraćaja u trajanju od 20 do 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Tags: ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS