" />
Ruska travarka Elena tvrdi: “Ova su tri korova dar Božji! Liječe cijelo tijelo” by E.H04/07/2019

Ruska travarka  Elena Feodorova Ziceva tvrdi da će nas korov spasiti od bolesti. Zaklinje se u: čičak, piriku i maslačak. Od ta tri korova možete napraviti piće ili čaj, a njihova kombinacija tijelu donosi “apsolutno zdravlje”.

Pirika

Pirika (Elymus repens) ozloglašen je korov koji nam je Bog doslovno bacio pod noge. Ne postoji ni jedan vrt bez pirike, piše “Dnevno.hr“.

Pogledajte samo mačke i pse koji često znaju pasti piriku. Za čovjeka je taj korov neprocjenjiv jer obnavlja poremećen metabolizam.

Uvarak od pirike liječi ciste, urinarne infekcije, izbacuje bubrežne i žučne kamence, liječi bolesti pluća, kroničnog bronhitisa, crijevnih bolesti, dijabetesa, hipertenziju. Jednostavno ne postoji kontradikcija. Zdravija je i ukusnija od pšenice. Od suhog korijena može se napraviti i kava ili kaša.

Maslačak

Maslačak (Taraxacum) je također korov. U rano proljeće neophodno je obrati mlade listove maslačka, potopiti ih vodu da bi se oslobodili gorčine pa od njih napraviti salatu. Od tog lišća može se skuhati i varivo, a korijen se može ispeći s krumpirom.

Lišće maslačka liječi anemiju, rak želudca i jetre, artritis, osteoporozu, upalu limfnih čvorova…

Ujesen ako vidite maslačak koji nije procvjetao, iskopajte korijen i osušite ga – to je čisto blago!

Čičak

Dok rak kosi ljude, čičak (Arctium lappa) je biljka koja se bori sa svim tumorima.

Čičak, prema riječima Ziceve, može izliječiti: dijabetes, bronhitis, artritis, reumatizam, osteoporozu, frakture kostiju, herniju, rijetke bolesti, pa čak i hepatitis C.

Čičak liječi tumor i cirozu jetre. Pomaže u smanjenju kolesterola, liječi bubrege, izbacuje kamen iz bubrega i žuči.

Korijen čička sprječava gripu i normalizira temperaturu. Čaj od korijena čička i cvijeta lipe uspješno liječi prehladu i gripu.

Od suhog i mljevenog korijena čička može se peći kruh i skuhati kaša, a od lišća se može napraviti ukusna juhica ili salata.

Recept

Elena preporučuje da uzmete jušnu žlicu suhog i mljevenog korova svake od triju navedenih biljaka i potopite u 400 ml ključale vode. Pustite da čaj vrije 10 minuta, a zatim ga sklonite s vatre. Ostavite čaj da odstoji dva sata.

Pijte po pola šalice tri puta dnevno, prije svakog obroka.

Nemojte miješati korijenje ovog korova. Pijte tjedan dana čaj od maslačka, zatim drugi tjedan čaj od čička, a treći čaj od pirike.

Tags: ,

Related Article

No Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS