" />
Četvrtak, Maj 28, 2020
Banner Top

Savez za bolju budućnost BiH sinoć je održao tri nova veličanstvena skupa. Dupke pune sale bile su u tri općine Tuzlanskog kantona, Doboj-Istoku, Gračanici i Lukavcu.

– Zelena buržoazija laže da smo mi tobože loši muslimani i Bošnjaci i da je takav i naš predsjednik. A ja, s godinama i iskustvom koje imam, potpuno odgovorno kažem da je Fahrudin Radončić možda i najbolji Bošnjak kojeg sam u životu upoznao. U to sam se uvjerio i u ove četiri godine kao aktuelni federalni zastupnik SBB-a i neko ko barem jednom sedmično popije kafu s Radončićem – rekao je na skupu SBB-a u Gračanici hadžija Šemsudin Kavazović, nosilac liste SBB-a za Parlament FBiH.

On je na taj način žestoko odgovorio na prozivke neodgovornih pojedinaca iz SDA koji SBB i Radončića pokušavaju diskreditirati najgnusnijim lažima.

– To je odgovoran čovjek kojem je samo na umu kako pomoći narodu, kako iskorijeniti siromaštvo i zaustaviti odlazak naših mladih. Bakir Izetbegović nije znao otići dalje od Ankare. Molim vas da podržite našeg predsjednika Radončića, jer je to čovjek koji ima viziju i sposobnost da ovo, govorim figurativno, sve preokrene, da pobijedimo ovu zelenu buržoaziju i da zemlju povede naprijed – rekao je Kavazović, praćen burnim aplauzima i skandiranjem.

Inače, na sva tri skupa, na kojima su predstavljeni kandidati SBB-a za sve nivoe vlasti, na kraju se prisutnim građanima obratio predsjednik SBB-a i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Fahrudin Radončić, koji je rekao da ima dovoljno znanja i iskustva, međunarodnih veza i ličnog poznanstva s brojnim investitorima da BiH može povesti mnogo uspješnijim i boljim putem.

Facebook Comments
Tags: ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS