" />

Budući državni vrh treba raditi u najboljem interesu BiH i svih njenih građana i oba entiteta, rekao Radončić

Velika sala hotela „Garden City“ u Konjicu i kinosala u Jablanici bile su prepune simpatizera i članova SBB-a koji su došli na unutarstranačke tribine SBB-a na kojima je govorio predsjednik stranke i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Fahrudin Radončić.

Nećemo biti kolonija

– Nećemo se saginjati ni pred kime. Stajat ćemo i hodati uspravno pred svima. Našim životima ne može vladati bračni par i režim koji hoće da opstane na vlasti strahom i montiranim procesima. Sve su oko sebe rastjerali i uništili. Bošnjaci se 7. oktobra trebaju osloboditi straha. Hoćemo sekularnu državu, zemlju jednakih ljudi, bez korupcije i s jednakim šansama za sve, uz čuvanje naše autentične vjere, Bošnjaštva i Bosne i Hercegovine koju ne damo ama baš nikome – kazao je Radončić.

Ovo nisu obični izbori. Ovo je narodni referendum hoće li BiH ići eurozapadnim putem ili ćemo biti kolonija. Nećemo biti ničiji privjesak niti kolonija, naš put je jasan – Evropa i evropski način života i standard. To ćemo postići vladom nacionalnog jedinstva, našom ekonomskom i državničkom vizijom – poručio je Radončić

Iskustvo i rezultat

Na kraju, Radončić je rekao da vjeruje u sebe i svoj narod i da ga uopće nije briga koga će srpski i hrvatski narod izabrati u Predsjedništvo BiH.

– Siguran sam da ću svojim životnim iskustvom, znanjem, rezultatom koji imam, respektom koji prema meni imaju drugi, autoritativnošću i ekonomskom i državnom vizijom nametnuti takav način rada i pristup koji će biti u najboljem interesu BiH i svih njenih građana i oba entiteta – rekao je Radončić.

Inače, u Jablanici su govorili i Emrudin Bešić, predsjednik lokalnog SBB-a, Osman Macić, nosilac liste za Skupštinu HNK, Anel Kljako, nosilac liste za Parlament FBiH, Samira Gorančić, kandidatkinja na listi za Parlament BiH, te Faruk Ćupina, nosilac državne liste SBB-a.

U Konjicu je govorio i Nermin Vrtić, predsjednik OO SBB-a Konjic.

Facebook Comments
Tags: ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS