" />
Petak, August 23, 2019
Banner Top

Danas je lider SBB-a Fahrudin Radončić, posjetio Bihać i tom prilikom se susreo sa niz značajnih ličnosti i posjetio nekoliko značajnih institucija.

Radončić je najprije posjetio Katolički školski centar, gdje je sa menadžmentom ove odgojno-obrazovne ustanove razgovarao o potrebama i problemima koje ih muče, istakavši tom prilikom spremnost i volju da nakon izbora, kada bude dio vlasti u Kantonu i Federaciji, preuzme brigu za rješenje finansiranja KŠC-a koji u tom pogledu iz godine u godinu ima problema.  Radi se o jednom milionu konvertibilnih maraka tokom jedne školske godine, a Radončić je obećao kako će taj problem rješiti, što je oduševilo menadžment ove ustanove.

Nakon Katoličkog školskog centra Radončić je obišao mlljekaru Meggle i tom prilikom sastao se sa direktorom Kemalom Hrnjićem, s kojim je razgovarao o zakonskim pogodnostima za privrednike i zaštiti istih.

Potom je obišao Kantonalnu bolnicu i sastao se sa direktorom Derviševićem. Naime, Radončić je početkom ove godine iz vlastitih sredstava i sa privatnom računa uplatio donaciju za nabavku inkubatora, što je za ovu zdravstvenu ustanovu vrlo značajna donacija.

Nakon toga lider SBB-a je obišao nekoliko spomen-obilježja i groblja od kojih najprije mezar rahmetli dr. Irfana Ljubijankića u centru grada, gdje je položio cvijeće i proučio Fatihu, a zatim i šehidsko spomen-obilježje na Humcima, te proučio Fatihu svim bihaćkim šehidima, a potom se uputio ka Katoličkom groblju u Žegaru gdje se susreo sa fra Bonom Tomićem, župnikom bihaćkim i razgovarao o potrebama Hrvata u Bihaću. Zatim je odao počast borcima iz Drugog svjetskog rata na partizanskom spomen-obilježu u Borićima.

Na kraju svoje posjete Bihaću, lider SBB-a Fahrudin Radončić je posjetio NK Jedinstvo Bihać i uručio donaciju od 10.000 KM.

Tags: , ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS