" />
Ponedjeljak, Juni 1, 2020
Banner Top

Velika želja za promjenama nabolje i nada za bolje sutra vidjela se na licima ljudi u Cazinu, Bužimu i Bosanskoj Krupi, gdje su jučer u popodnevnim i večernjim satima u prepunim dvoranama održani predizborni skupovi Saveza za bolju budućnost. U svakoj od dvorana u ova tri grada bilo je više stotina građana, koji su došli da čuju poruke kandidata SBB-a.

Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, u svojim govorima u Cazinu, Bužimu i Bosanskoj Krupi je kazao da je Krajina uvijek bila simbol borbe za Bosnu, a danas je postala simbol za nebrigu.

Kičma buduće vlasti

– Agonija BiH i Krajine mora da prestane. Previše dugo to traje, već četvrt vijeka, stalno se narod laže da će biti bolje, govore „dajte nam još četiri, dajte nam još osam godina vlasti – kazao je Radončić.

Obećao je da će SBB kao kičma buduće vlasti pokazati rezultate koji će mlade ljude uvjeriti da ne trebaju da idu iz BiH u potrazi za boljim životom.

– Uvest ćemo ministarstvo bez portfelja koje će se baviti samo Krajinom i razvojem Krajine. Ja vam dajem riječ, neće vaš i naš Meho biti direktor fabrike namjenske industrije u Hadžićima nego u Krajini jer ćemo ovdje otvoriti takvu fabriku – rekao je Radončić.

Govoreći o stanju bošnjačkog političkog faktora, Radončić je kazao da su Bošnjaci, zahvaljujući pogrešnoj politici koju vodi Bakir Izetbegović, izolirani u regionu i svijetu.

– Rahmetli Aliju su poštovali i primali svi veliki lideri Zapada, a Bakira niko – rekao je Radončić, praćen burnim aplauzima.

Inače, skup u Cazinu je otvorio Aladin Samardžić, predsjednik OO SBB-a Cazin, u Bužimu Agan Bunić, a u Bosanskoj Krupi Ifeta Kadić, predsjednica Općinske organizacije SBB-a. Predstavljeni su kandidati SBB-a za sve nivoe zakonodavne vlasti.

Agan Bunić, nosilac liste SBB za Skupštinu Unsko–sanskog kantona, rekao je da će SBB biti pobjednička stranka.

– Građanin u Krajini mora vrijediti kao i onaj u Sarajevu. Tu ne smije biti podjela – poručio je Bunić.

Azra Bećirspahić–Hadžić, nositeljica liste za Parlament Federacije BiH, naglasila je da SDA za ovaj kanton nije uradila ništa.

– Ovaj kanton je zahvaljujući SDA postao šampion u korupciji. A mi smo uradili elektrifikaciju unske pruge kao jedan od najznačajnijih projekata za Unsko–sanski kanton. Izvršili smo rekonstrukciju mosta u Bosanskoj Krupi – podsjetila je Bećirspahić–Hodžić.

Zaboravljena Krajina

Obratio se i Meho Rekić, nosilac liste za Parlamentarnu skupštinu BiH iz ovog kantona i direktor Tehničko–remontnog zavoda Hadžići.

– Krajišnici sebi često postavljaju pitanje jesu li zaboravljeni od Sarajeva. Jesmo, zaboravljeni smo! Dosta je. Krajina mora pobijediti. Jer u Krajini djeca ne znaju ni kako kran izgleda, jer se ovdje ne gradi ništa – kazao je Rekić.

Radončić posjetio spomen-sobu 505. viteške brigade

Predsjednik Radončić je u pratnji domaćina Agana Bunića i ostalih članovima Saveza za bolju budućnost BiH obišao u Bužimu spomen-sobu 505. viteške brigade na čijem čelu je bio rahmetli Izet Nanić, general, heroj odbrane Bosne i Hercegovine.

Facebook Comments
Tags: , , ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS