" />
Utorak, Juni 2, 2020
Banner Top

Fahrudin Radončić večeras je u Sarajevu na  konvenciji Saveza za bolju budućnost zvanično  izabran  za kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH na predstojećim općim izborima.

Radnočić je poručio da poslije oktobra pobjednici izbora trebaju naći zajednički dogovor, te da svako ko kaže da dogovor nije moguć ujedno kaže i da Bosna i Hercegovina nije moguća.

Istakao je da je politička konkurencija probala da ga obeshrabri i da se ova današnja kandidatura ne dogodi, ali da on nije čovjek kojeg je lako uplašiti.

– Nova politika treba biti jednostavan slogan – “Ne konfliktima i nacionalizmu, da ekonomiji i razvoju” – naglasio je Radončić.

Dodao je da svojim prijateljima bosanskim Srbima i Hrvatima, običnim ljudima, uvijek kaže da pripadnici ta dva naroda samo u BiH mogu biti predsjednici države, premijeri, ministri, direktori državnih agencija i institucija, a ako neko misli o nekim velikodržavnim snovima, da oni u takvim odnosima neće biti ništa.

– Kao predsjednik bit ću proaktivan, inventivan i ekonomski mobilan. Čast je raditi za Bosnu i Hercegovinu, za njene građane i uvijek ću voditi računa o svima, a naročito o Bošnjacima, onako kako to sada radim u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH – poručio je Radončić.

Pogledajte VIDEO

Facebook Comments
Tags:

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS