Srijeda, Februar 19, 2020
Banner Top
Radončić najavio promjenu kursa: Avaz objavio, a uskoro povukao, napad na federalnog premijera Novalića

Dnevni Avaz danas je objavio, pa odmah povukao žestoki napad na federalnog premijera Fadila Novalića, koji se usudio optužiti Vladu Republike Srpske, piše Slobodna Bosna

Vlada Federacije BiH danas je na sjednici u Sarajevu jednoglasno odlučila podnijeti tužbu protiv Vlade Republike Srpske, radi nadoknade štete u iznosu od 31,9 miliona KM. Riječ je o analizi koju je pripremilo Federalno ministarstvo finansija (ministrica Jelka Miličević- HDZ), a prema kojoj je Republika Srpska dužna Federaciji isplatiti taj iznos na ime privremenih obračuna poravnanja između dva entiteta, koja su bila na štetu Federacije BiH.

Za ovu odluku, kao što smo naveli, glasali su svi ministri u Vladi Federacije BiH, a tužbu je pripremilo Federalno ministarstvo finansija. Za tužbu su, dakle, glasali i ministri iz Radončićevog Saveza za bolju budućnost. No, samo koji minut nakon što je Vlada glasala, na stranici Dnevnog avaza objavljen je komentar u kome se na najgrublji način zbog ovog poteza blati federalni premijer Fadil Novalić, kao da je riječ o njegovoj privatnoj tužbi, a ne o vladi kao kolektivnom organu.

Ukratko, Avaz tvrdi da Federacije BiH nema nikakve šanse dobiti na sudu ovu parnicu, odnosno da je tužba potpuno neosnovana, a cijeli postupak se naziva populističkom akcijom premijera Novalića.

Zanimljivo je, međutim, da je komentar uskoro povučen sa stranice Avaza, vjerovatno zbog procjene glavnog konsultanta da bi mu takav stav mogao pričiniti političku štetu. Iako je tekst povučen, uspjeli smo napraviti screenshotove, te ga možete pročitati u nastavku.

Mnogi su uvjereni da ovaj bezočni napad na Novalića nikako nije slučajan, i tumače ga kao Radončićevu najavu promjene političkog kursa prema koalicionim partnerima. 

Tags: ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS