" />
Četvrtak, Juni 4, 2020
Banner Top

Predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) i nositelj stranačke liste na izborima za Evropski parlament Milorad Pupovac poručio je na centralnom predizbornom skupu SDSS-a u Zagrebu, da se zalažu za “jednake Srbe u Hrvatskoj i jednaku Hrvatsku u Evropi’.

– Vjerujem da ćemo ovim izborima napraviti korak više, skočiti stepenicu ili dvije više da dođemo do onoga što je naš ideal koliko god mali bili – jednaki Srbi u Hrvatskoj i jednaka Hrvatska u Europi – rekao je Pupovac. 

Pozvao je svoje sunarodnjake da 26. maja na izborima za Evropski parlament podrže kandidate s liste 24 SDSS-a.Kazavši kako treba biti “prekinuto 30 godina nesporazuma u odnosima Evrope i Srba”, Pupovac je ustvrdio da za to vrijeme nesporazumi “ni Europi niti Srbima nisu donijeli ništa dobro”. 

– Europa je nerijetko griješila prema Srbima, a Srbi su često griješili prema drugima i prema sebi – dodao je.

Navevši kako predstavljaju “mali dio srpskog naroda koji je ostao živjeti u Hrvatskoj’, Pupovac je rekao da imaju jedinstvenu priliku biti “prvi dio srpskog naroda koji će prekinuti taj nesporazum između njega (srpskog naroda) i Evrope”.

Facebook Comments
Tags: , , ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS