Srijeda, Juni 3, 2020
Banner Top

– Odlučio sam za svih 11, ko će igrat sutra, ili ko će počet. Kolašinac je imao problema sa ramenom tako da ćemo ga ostaviti utakmicu protiv Grčke – rekao je selektor BiH Robert Prosinečki na večerašnjoj zvaničnoj konferenciji za medije održanoj u Plavom salonu stadiona Grbavica.

Selektor je potom istakao šta očekuje od prve utakmice u kvalifikacijama.

– Dobro smo skautirali Armeniju koja je u Ligi nacija igrala promjenjivo, ali na kraju je dolazila u bolju formu. Makedoniju su pobijedili sa 4:0 i sigurno da dolaze u Sarajevo da naprave što bolji rezultat. Mi vjerujemo da smo dobili samopouzdaje, da smo napravili atmosferu, a moji igrači će dati sve od sebe da sutra dobiju meč pred mnogo gledalaca.

– Najvažniji je start. Mi  vjerujemo da možemo pobijediti – rekao je Prosinečki i potcrtao jučerašnje rezultate gdje je Kazahstan razbio Škotsku sa 3:0, a Hrvatska jedva savladala Azerbejdžan u Zagrebu, što je dovoljan poziv na oprez.

Selektor Armenije kazao je večeras da u modernom fudbalu nema favorita.

– Može on reći šta hoće. Ja vjerujem da ima favorita i da smo mi favoriti na terenu. Ja se nadam da ćemo mi odigrati dobru utakmicu. Oni su dobri, ali ja mislim da smo mi favoriti – smatra Prosinečki.

Prosinečki je istakao da su svi igrači spremni, izuzev Sarića.

– Kada sam dolazio govorio sam da ova generacija može napraviti velike stvari. Napravili smo dobru atmosferu. Momci daju svaki trening sve od sebe. U Austriji su u svim segmentima odigrali izvanredno. Zato zračim optimizmom. Ako momci sutra budu pravi, Armenija nema šanse. Ne pobjeđuju uvijek favoriti, ali mi ćemo pobijediti – zaključio je popularni Žuti.

Utakmica između BiH i Armenije igra se sutra od 20.45 sati na stadionu Grbavica.

Facebook Comments
Tags: ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS