" />
Petak, Decembar 6, 2019
Banner Top
RADONČIĆ PRIJETI IZ PRAZNE PUŠKE: SDA i DF imaju više nego dovoljan broj madata da i bez SBB-a formiraju vlast!

SBB nije neophodan ni na federalnoj ni na državnoj razini, jer SDA i DF imaju više nego potreban broj mandata da s hrvatskim i srpskim partnerima formiraju vlast.

Niko iz vodeće bošnjačke partije, SDA, nije se ni osvrnuo na „prijetnju“ federalne zastupnice SBB-a i jedne od najodanijih suradnica Fahrudina Radončiča, Sanele Prašović-Gadžo, koja je napisala na društvenim mrežama kako je jedina šansa da Bosna i Hercegovina krene naprijed iz ovog zakočenog političkog stanja da se stvori snažan zajednički front stranaka centra i ljevice. 

Komentar Sanele Prašović Gadžo objavljen je na naslovnoj strani Avazovog portala, što bi trebalo značiti da je izrečene stavove usuglasila s neprikosnovenim stranačkim šefom Fahrudinom Radončićem.

-Dakle, jedina šansa da Bosna i Hercegovina krene naprijed iz ovog zakočenog političkog stanja jeste da se stvori snažan zajednički front stranaka centra i ljevice. Samo čvrst savez Bh. bloka i SBB-a može na općinskim izborima da se odupre i uzdrma vladajuću korumpiranu i vlastodržački sebičnu strukturu, naapisala je Sanela Prašović-Gadžo, navaodeči da je sada vrijeme da “pripremimo tu zajedničku platformu”.

-Eto, zato sam iskreno ohrabrena informacijom da Nermin Nikšić javno zagovara ideju tzv. zajedničkog odgovora. Dodatno me raduje informacija da su o tome još prošlog mjeseca razgovarali lideri SBB-a i SDP-a, dakle Radončić i Nikšić. Takav savez može donijeti građanima bolji život. I takav jak savez Saveza za bolju budućnost kao stranke centra i stranaka ljevice može građanima dati istinsku šansu da biraju pravedno društvo jednakih šansi za sve, napisla je Radončićeva bliska suradnica. 

Zanimljivo, niko u vrhu SDA nije želio komentirati upućenu prijetnju Sanele Prašović-Gadžo i njenog stranačkog šefa Fahrudina Radončića.

„To je prijetnja iz prazne puške. SBB nije neophodan ni na federalnoj ni na državnoj razini, jer SDA i DF imaju više nego potreban broj mandata da s hrvatskim i srpskim partnerima formiraju vlast. Sve se promijenilo nakon što je DF-u pristupilo pet bivših SDP-ovih zastupnika u federalnom i jedan zastupnik u državnom parlamentu. Time je SBB dodatno izgubio na značaju, tako da više SBB nije u poziciji da ikoga ucjenjuje napuštanjem vlasti“, kazao je jedan visokopozicinirani zvaničnik SDA koji nije želio da mu navedemo ime.

Izvor: Slobodna Bosna

Tags:

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS