" />
Potvrđena optužnica protiv Saida Ljubijankića komandira PS Cazin

Prema navodima Krajina.ba portala, Općinski sud Cazin je potvrdio optužnicu protiv sadašnjeg komandira PS Cazin Seida Ljubijankića zbog zloupotrebe položaja i ovlasti.

Kako tvrdi naš izvor, Federalna Uprava policije je prijavila komandira Ljubijankića za krivično djelo – Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. KZ FBIH.

Po našim saznanjima Ljubijankić je počinio krivično djelo tako što je koristeći svoj službeni položaj nezakonito vratio pištoj marke CZ M57 osobi incijala N.P., koji mu je ranije oduzet od strane policijskih službenika i pohranjen u depozit policijske stanice. Naravno, oduzeti pištolj nije mogao biti vraćen vlasniku do okončanja sudskog postupka.

Redakcija našeg portala je istražujući došla do informacije da se protiv pomenutog komandira vodi još nekoliko istraga na kantonalnom tužilaštvu, te da je protiv istog komandira upućeno i više prijava građana prema Unutrašnjoj kontroli koje su na kraju uglavnom obustavljene.

Moramo spomenuti da je Seid Ljubijankić u jednom vrijeme obavljao dvije funkcije kao komandir PS Cazin i Načelnik PU Cazin iako u to vrijeme za tu poziciju nije imao adekvatan čin dok su drugi policijski službenici koji su imali potreban čin za poziciju Načelnika PU Cazin putovali i radili u Bihaću.

Dosad smo bezbroj puta pisali o ljudima u samom vrhu policije koji su počinili razna krivična djela, sjećamo se i akcije “Kastel” i mnogih drugih, što nam svakako govori o velikim problemima unutar samih policijskih struktura i upravo zbog toga, ovom prilikom apelujemo na nadležne vlasti, da se “pročisti” kadar i da se napokon dozvoli čestitim i provjerenim policajcima da dođu na funkciju i rješavaju probleme građana Unsko-sanskog kantona. Naravno da imamo velik broj dobrih i poštenih policijskih službenika i upravo zbog toga građani našeg kantona očekuju suspenziju svih onih protiv kojih je podignuta optužnica i koji su na bilo koji način povezani sa činjenjem krivičnog djela i da te suspenzije traju do okončanja sudskog postupka.

Hoće li ova informacija doći do onih koji o tome odlučuju, uskoro ćemo saznati…

Tags: ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS