" />
Četvrtak, Juni 4, 2020
Banner Top
Potpisan Protokol o saradnji PUFBiH i Uprave policije MUP-a USK

Porezna uprava Federacije BiH (PUFBiH) i Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (USK) potpisale su danas Protokol o međusobnoj saradnji.

Protokol su potpisali vršilac dužnosti direktora Porezne uprave Federacije BiH Šerif Isović i policijski komesar Uprave policije MUP-a USK Mujo Koričić.  

Isović je izrazio zadovoljstvo potpisanim Protokolom, koji je, kako je potvrdio, finalizacija jedne jako dobre i efektne saradnje dviju institucija, koja je obilježila protekli period i koja će zasigurno rezultirati još boljim rezultatima i pozitivnim efektima, prvenstveno kada se radi o zakonitom poslovanju privrednih subjekata i suzbijanju rada na crno.

Istovremeno, čestitao je policiji USK-a na odličnim rezultatima koje postiže u radu, te ukazao na značaj pomoći i podrške koju policijski službenici pružaju inspektorima Porezne uprave Federacije BiH prilikom rada i vršenja kontrola na terenu.

Policijski komesar Koričić je kazao da će Uprava policije u svakom trenutku pružiti podršku PUFBiH u njenim aktivnostima i akcijama koje će se zajednički poduzimati u narednom periodu i u okvirima utvrđenih nadležnosti.

Istaknuti su najznačajniji segmenti postupanja i aktivnosti koje su planirane Protokolom, kao i efekti koji se žele postići zajedničkim djelovanjem.

PUFBiH naglašava da su do sada protokoli o saradnji potpisani sa Upravom policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, Posavskog i Zapadno-hercegovačkog kantona, te da je u pripremi potpisivanje protokola sa upravama policije preostalih kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova, saopćeno je iz PUFBiH.

Facebook Comments
Tags: ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS