" />
Poslušajte kako pjesma “Sviće zora” iz filma “Ko to tamo peva” zvuči 39 godina poslije

Od prvog prikazivanja kultnog jugoslavenskog filma “Ko to tamo peva” reditelja Slobodana Šijana prošlo je 39 godina. Harmonikaš Miodrag Kostić još uvijek se bavi muzikom, a nerijetko zapjeva i pjesmu “Sviće zora” koja mu je donijela popularnost.”Za Beograd, firmom Krstić, upravo se narod sprema. Sve razloge za put ima, samo sreće valjda nema”, stihovi su antologijske pjesme koja je mnogima prva asocijacija na ovaj film.

Miodragu Kostiću i njegovom bratiću Nenadu izvedba pjesme “Sviće zora” u ovom filmu promijenila je život. Do ove uloge došlo je sasvim slučajno. Naime, Miodrag je Šijana upoznao u vojsci, a kada je jedne večeri zabavljao sve na kraju vojne vježbe, Šijan mu je prišao i rekao da bi bio savršen za njegov film. Miodrag je pristao i pozvao je svog vratića Nenada. Obojica su bili naturščici i to im je bilo prvo pojavljivanje pred kamerama, a ostalo je legenda.

Miodrag, u narodu poznat kao Lepi Mića, je 39 godina nakon prvog prikazivanja filma “Ko to tamo peva” antologijsku pjesmu “Sviće zora” odsvirao i otpjevao ispred kamiona koji mnoge podsjeća na kultni kamion iz ovog film

Izvor: Klix.ba

Facebook Comments
Tags: ,

Related Article

No Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS