Srijeda, Oktobar 23, 2019
Banner Top
POMAK održao konferenciju: Više fokusa na lokalno

Godina dana od začetka ideje PoMAK-a bila je prilika da lideri ovog pokreta aktivistima u Bihaću prezentiraju političke rezultate, naprave presjek trenutnog stanja ali i predstave ciljeve čiju realizaciju će ovaj politički pokret zahtijevati od Vlade Unsko-sanskog kantona u tekućem mandatu, ali i od viših nivoa vlasti.

– Mi nastavljamo djelovati kao politički subjekt sa specifičnom političkom platformom koji nakon Općih izbora participira i u Skupštnskoj većini Unsko-sanskog kantona sa dva skupštinska poslanika, odnosno sa osam poslanika zajedno sa koalicijskim partnerom u koaliciji „ASDA & PoMAK – zajedno“, opredijeljeni smo za stabilnost Vlade i nismo za česta i neozbiljna politička preslagivanja ali večeras smo iznijeli šta je to što mi zahtijevamo kada je u pitanju rješavanje krucijalnih problema i pretpostavki za razvoj Unsko-sanskog kantona, rekao je jedan od lidera PoMAK-a Šuhret Fazlić tom prilikom.

Istaknuto je i da PoMAK kao politički subjekt na nivou Grada Bihaća sa svojim gradonačelnikom i vijećnicima tokom ove kalendarske godine želi pružiti značajniju podršku mladim ljudima i njihovim projektima, kao i da će zajedno sa svojim partnerima u vlasti realizirati brojne značajne infrastrukturne projekte, navodi se u tekstu objavljenom na zvaničnoj fejsbuk stranici POMAK-a Bihać

Znači li ovo da je POMAK zauzeo drukčiji politički stav sa više fokusa na Bihać kako se navodi u zadnjem pasusu teksta na oficijelnoj fejsbuk stranici POMAKA Bihaća ili je ovo samo priprema za predstojeće lokalne izbore koji se održavaju iduće godine? Zašto se u tekstu postavljenom na oficijelnoj stranici spominje da POMAK u kantonalnoj vlasti participira sa dva skupštinska zastupnika? Je li to naznaka neke vrste segregacije ili je samo isticanje da POMAK ima zanačajn kapacitet od dva zastupnika u Skupštini USK? Pitanja su ovo na koje će sami članovi i lideri POMAKA dati odgovor u narednom periodu.

Tags: , ,

Related Article

ARHIVA SVIH VIJESTI:

PRATITE NAS